HEKLANJE

Kako se našminkati

TEMU APP 100 E KUPON

Žene koriste šminku kako bi istaknule svoju prirodnu ljepotu. Prateći ove upute naučit ćete kako se našminkati za sve prilike. Započnite pranjem lica. Koristite nježno sredstvo za čišćenje koje ne isušuje kožu. Nastavite s hidratantnom kremom koja odgovara vašem tipu kože. Prekrijte svoju odjeću ručnikom kako biste je zaštitili dok se šminkate.

Sljedeći je korektor



Čak ni vrhunski modeli nemaju besprijekornu kožu. Korektor skriva sve mrlje ili podočnjake. Odaberite boju jednu nijansu svjetliju od pudera. Svojim prstenjakom stavite točkice korektora preko svih mrlja i podočnjaka. Pomiješajte ga vrhom tog prsta ili spužvicom za šminkanje. Možete koristiti ili tekući korektor ili čvrsti korektor.

Temelj je baza

Tekući puder koji točno odgovara tonu vaše kože najbolji je izbor. Započnite stavljanjem u točkice preko sredine lica. Vršcima prstiju ili spužvicom za šminku razmažite ga dok ne prekrije cijelo lice. Temelj će prekriti korektor.

Kako bi podloga ostala na mjestu, kistom ili puderom nanesite puder u prahu ili puder u prahu iste boje. Kompakt s puderom u prahu možete ponijeti sa sobom za kasnije popravke.

Oči imaju to

Postoji nekoliko koraka u nanošenju šminke oko očiju. Počnite s obrvama. Ako su pretjerano počupane, morat ćete napraviti liniju obrva olovkom za obrve ili sjenilom u prahu. Ovi proizvodi također mogu popuniti sve praznine u prirodnim obrvama. Olovka za obrve može izgledati oštro i neprirodno ako se ne koristi pažljivo. Za nanošenje sjenila za obrve u prahu upotrijebite tvrdu nagnutu četkicu.

Sjenilo treba uskladiti s vašom bojom očiju i tonovima kože. Tamnim sjenilom iscrtajte rub gornjeg kapka, prateći ga iznad gornjih trepavica. Sjenilo srednje boje stavlja se iznad toga i do pregiba oka. Svijetlo sjenilo ide od tamo do ispod obrve. Za dnevnu odjeću koristite mat boje. Blistave ili svjetlucave boje prikladnije su za večer.



Navlažite olovku za oči u tamnijoj boji kako biste više istaknuli oči i nanesite je kistom u tankoj liniji na donji rub gornjeg kapka. Ako želite da oči izgledaju veće, nanesite olovku za oči samo na gornji kapak, produžujući crtu oko pola inča iza kuta oka. Žene s velikim očima ili one koje preferiraju dramatičniji večernji look mogu također staviti eyeliner na rub donjeg kapka ispod trepavica. Provjerite jesu li linije tanke kako biste izbjegli izgled rakuna. Olovka za oči može se koristiti umjesto olovke za tortu.

Maskara je posljednji korak u dijelu oko očiju kod nanošenja šminke. Opet odaberite boju na temelju tona vaše kože, koristite tamno smeđu ako ste svijetli i crnu za tamniju put. Tamnoplava ili boja šljive mogu se koristiti za večer, ali nisu baš prikladne za posao. Umočite aplikator u tubu i nježno pređite njime po gornjim i donjim trepavicama. Pričekajte nekoliko minuta da se osuši prije nanošenja drugog sloja. To će pomoći u izbjegavanju nakupljanja. Za večer, možda ćete poželjeti koristiti uvijač za trepavice kako biste dobili egzotičniji izgled, ali svakako to učinite prije nanošenja maskare.

Rumenilo dodaje život



Rumenilo dolazi u obliku praha i gela. Što god odabrali, nanesite ga štedljivo kako ne biste izgledali poput klauna. Pronađite jabučice na svojim obrazima tako što ćete se osmjehnuti, a zatim stavite rumenilo ili na njih ili malo ispod, što god vam više laska.

Usne za ljubljenje

Odaberite boju ruža koja pristaje uz vaš ton kože i vašu odjeću. Ili ga nanesite iz tube ili koristite kist za ruž kao što rade profesionalni vizažisti. Dodajte olovku za usne oko rubova usana nakon što ste nanijeli ruž. Pazite da boja olovke za usne bude slične nijanse ružu, jer će vrlo tamna olovka za usne sa blijedim ružem izgledati glupo.



Budite sigurni sa svojom kozmetikom

Kozmetika ne traje vječno. Mogu se zaraziti bakterijama, pa ih, kako bi bili sigurni, treba odbaciti nakon što ostare. Ovo je posebno važno za maskaru koja se ne smije držati dulje od godinu dana nakon prve uporabe. Izbjegnite rizik zdravstvenih problema tako što ne dijelite kozmetiku s drugim ljudima.

Sada kada znate kako se našminkati, zašto ne biste vježbali prije sljedećeg velikog događaja? Slijedeći ove upute, izgledat ćete sjajno gdje god pošli.