HEKLANJE

Dakle, kako funkcioniraju sunčane naočale?

TEMU APP 100 E KUPON

Dva su razloga za nošenje sunčanih naočala. Prvi razlog je ako ne volite da vam jarko sunce sja u oči, jer tamna površina sunčanih naočala pomaže blokirati jaku svjetlost i učiniti svijet tamnijim. Drugo je da sunčeve ultraljubičaste zrake mogu dugoročno biti štetne, uzrokujući razne probleme s očima, uključujući gubitak vida i rak oka. Dobre sunčane naočale štite od toga jer njihove leće filtriraju većinu štetnih UV zraka.

Dakle, kako funkcioniraju sunčane naočale? Efekt zatamnjenja vrlo je jednostavan: gledajući svijet kroz zatamnjene leće čini vam se tamnijim – iako je učinak zapravo samo optička varka, može vam pomoći ako vam izloženost jakoj sunčevoj svjetlosti uzrokuje glavobolju ili uzrokovati da žmiriš.



Međutim, učinak UV-filtriranja je složeniji. Leće s UV filtrom obložene su posebnim kemikalijama koje propuštaju svjetlost kroz njih, ali reflektiraju UV zračenje. UV zrake su u osnovi visokofrekventni svjetlosni valovi, što znači da kemijska struktura mora biti izgrađena tako da odbija svjetlost više frekvencije, a istovremeno propušta svjetlost niže frekvencije. Ovo je teška znanost, a materijali potrebni za to su skupi.

Najsloženije sunčane naočale od svih su sunčane naočale s dioptrijom. Ovo su sunčane naočale koje ne samo da štite od svjetlosti i UV zračenja, već također djeluju kao normalne naočale za korekciju vida. Da bi ovo funkcioniralo, potrebno je uzeti normalne naočale za korekciju vida, zatamniti ih i premazati kemikalijama koje reflektiraju UV zrake – što je kompliciran proces u tri koraka. Međutim, svi sastojci besprijekorno funkcioniraju zajedno kako bi proizveli sunčane naočale koje mogu nositi ljudi kojima je stalno potrebna korekcija vida. Moguće je čak kupiti i prozirne zatamnjene leće koje stanu preko vaših normalnih naočala, što je zapravo način izrade dioptrijskih sunčanih naočala “uradi sam”.

Ideje za izgradnju kredita

Postoji nekoliko načina na koje možemo izgraditi kredit. Ako ste umorni od progona kolekcionara ili ako ste frustrirani što vam

Najbolji ipad dodaci

Kategorije dodataka za ipad su: futrole i navlake, kabeli, napajanja i adapteri, slušalice, zvučnici, dodatna oprema za automobile, pametni dodaci