HEKLANJE

Dijamant je Zauvijek i Vječnost

TEMU APP 100 E KUPON

Dijamant se smatra najdragocjenijim od svih dragih kamenja i nema premca. Ženin je najbolji prijatelj i simbol ljubavi. Sjaji i svjetluca i simbolizira čistoću i snagu.

U davna vremena dijamant se smatrao znakom magije, svetosti, iscjeljenja, energije, sreće, ljepote i dugovječnosti kada se koristi, ali izreka kaže da je dijamant otrov kada se konzumira. Bio je poznat po svojoj dobroti i moći da otkloni svako zlo. U današnjem svijetu dijamant se smatra statusnim simbolom, ukrasom ljepote koji nose bogati i oslikava luksuzan način života.



Dijamant je zauvijek. Čuli biste ovo. Razlog za ovu izreku je jer je to najtvrđi prirodni materijal i vrlo ga je teško razbiti. Također je dobar vodič topline i nevodič elektriciteta. To je još jedan oblik tamnog ugljika.

Bilo je vrijeme kada se dijamantni nakit viđao samo na kraljevskim portretima ili u lijepo dizajniranim katalozima i knjigama. Danas je prodaja dijamanata dramatično porasla s dijamantnim nakitom marke koji je dostupan milijunima žena. Ovaj dragocjeni kamen romantike i moći postao je vrlo popularan tijekom stoljeća.

Dijamant je dostupan u svim oblicima i bojama, zapravo više nego drugi dragulji. Mjera težine dijamanta je ‘karat’. Što je dijamant veći, to je karat veći. Veliki dijamanti su rijetkost, a vrijednost raste kako veličina postaje veća.

Dijamantni nakit je najskuplja vrsta nakita. Dijamantni privjesci i prstenje su ludnica, pogotovo zaručnički prstenovi. Dijamanti su obično umetnuti u zlato, bijelo zlato, srebro ili platinu, a potonja je skuplja. Kombinacija bisera i dijamanata je užitak za oči.

“Najrjeđe stvari na svijetu, pored duha razlučivanja, su dijamanti i biseri.”
~Jean de la Bruyere

Postoji nekoliko inovativnih načina na koje se dijamanti koriste, što uključuje i njihovo ugrađivanje u satove. Iako skupi, ovi satovi izvrstan su dar za velike prigode za voljene osobe kada ste u potrazi za skupim darovima.

Klasifikacija dijamanata je nešto što treba znati. Boje su stupnjevane od D do Z, pri čemu je manja boja veća. Boja D je najrjeđa i bezbojna je s plavom nijansom. Budući da boje filtriraju svjetlost, reflektirano svjetlo je manje od bezbojnog dijamanta.



U svrhu laganog razgovora o dijamantima, zaronimo u neka praznovjerja koja su ranije prevladavala. Smatralo se da su dijamanti koji imaju crvenu ili žutu nijansu dobri za kralja, jer su se smatrali povoljnim.
Rečeno je da je dijamant bijele boje savršen za bilo što religiozno ili duhovno. Za onu žute boje govorilo se da je ona za prosperitet i uspjeh. Smatralo se da je crna nijansa prikladna za one koji rade manje poslove. Žene koje su željele roditi sinove zamoljene su da nose bijeli dijamant s malom crnom nijansom. Također je naglašeno da se nikada ne smije nositi dijamant s mrljama jer donosi nesreću osobi koja ga nosi. Sve ovo nevjerniku može zvučati kao nevjerojatna praznovjerja, ali ranije su ih se strogo pridržavali. Ali onda ako idete vidjeti, čak iu modernom svijetu, u nekim zemljama, mnogi ljudi neće nositi dijamant ako ga ne provjere da vide je li pravi za njih.

Zanimljive činjenice zar ne. Dijamant ima neopisivu auru koja ga okružuje i fascinantno je učiti o njemu.

Ispod ruke Povećanje grudi

Povećanje grudi ispod ruke pomaže povećati veličinu i oblik grudi. Žene se podvrgavaju ovom povećanju grudi ispod ruke iz nekoliko