HEKLANJE

Zaštitite svoje poslovne kreditne kartice od neovlaštenih terećenja

TEMU APP 100 E KUPON

Jedan od mnogih razloga za dobivanje poslovne kreditne kartice je taj da želite zajamčenu kreditnu liniju u stanju pripravnosti koja će vam pomoći u održavanju novčanog toka vašeg poslovanja. Imajući to na umu, bilo bi mudro od vas da poduzmete mjere koje će zaštititi vaše poslovne kreditne kartice od beskrupuloznih ljudi; inače bi ta kreditna linija mogla biti zloupotrijebljena. Trebali biste se pobrinuti da vaša poslovna kreditna kartica ili odgovarajući broj poslovne kreditne kartice ne dospije u posjed onih koji će je koristiti, ne mareći ni za trunku o financijskim posljedicama za vaše poslovanje.

Nije tako teško osigurati da vaša poslovna kreditna kartica bude zaštićena od neovlaštenih troškova. Neki jednostavni načini na koje možete zaštititi svoju poslovnu kreditnu karticu – a time i svoju tvrtku – navedeni su u nastavku:



• Izbjegavajte korištenje svojih poslovnih kreditnih kartica na nezaštićenim web stranicama pod svaku cijenu. Mrežne kupnje nedvojbeno su prikladne i štede vrijeme, ali broj vaše poslovne kreditne kartice i drugi podaci mogu biti ukradeni ako inzistirate na kupnji artikla s nezaštićene web stranice. Kada kupujete putem interneta sa svojim poslovnim kreditnim karticama, podržavajte samo one web stranice s izričitim jamstvima o njihovoj sigurnosti, one kojima upravljaju ugledne tvrtke i one čije se tvrdnje o sigurnosti mogu provjeriti. Potražite mali lokot na monitoru svog računala kada želite izvršiti online transakciju svojom poslovnom kreditnom karticom i provjerite je li stranica https!

• Neka vam postane navika provjeravati mjesečni izvod vaše poslovne kreditne kartice. Ako nemate računovodstveno osoblje koje bi pratilo potrošnju vaše poslovne kreditne kartice, trebali biste svaki mjesec pažljivo procijeniti račune svoje poslovne kreditne kartice prije nego što ih platite. Ako primijetite bilo kakva odstupanja, trebali biste odmah prijaviti pogrešku kartičarskoj tvrtki. Čineći to, upozoravate izdavatelja poslovne kreditne kartice koji zatim može pratiti transakciju i pomoći utvrditi je li došlo do pogreške pri unosu transakcije ili su neovlašteni troškovi objavljeni na vašoj poslovnoj kreditnoj kartici.

• Prilikom podizanja novca s bankomata zaštitite svoje poslovne kreditne kartice i PIN brojeve. Ako vašoj tvrtki hitno treba gotovina, a vi koristite svoju poslovnu kreditnu karticu za gotovinske predujmove, pripazite na ljude u neposrednoj blizini. Pripazite na ljude koji bi mogli zabilježiti broj vaše poslovne kreditne kartice i PIN tako što ćete pogledati koje gumbe bankomata pritiskate. Pronađite način da blokirate nečiji vidokrug kada unesete brojeve potrebne za transakciju.

Istina je da većina tvrtki koje izdaju poslovne kreditne kartice i banaka nudi zaštitu od neovlaštenih troškova, ali zapamtite da je način na koji koristite svoju poslovnu kreditnu karticu vaša primarna odgovornost. Vaša poslovna i osobna kreditna sposobnost su važne, stoga čuvajte svoju poslovnu kreditnu karticu kao da je novčanik pun gotovine. Možda ćete htjeti kontaktirati izdavatelja vaše poslovne kreditne kartice i pitati ga o tome kako možete zaštititi svoju karticu i metode rješavanja problema u vezi s neovlaštenim terećenjima na vašim poslovnim kreditnim karticama.

Botox – što radi?

Uz svu pompu i ludilo oko ljudi koji dobivaju injekcije Botoxa za sve, od opuštene brade do spuštenih kapaka, treba

Kratak sažetak interneta

Poput uvodnog čina za predstavu, telegraf, telefon i radio sudjelovali su u uvođenju svjetskog interneta. Internet je bez problema preuzeo