HEKLANJE

Dijamantni nakit traje vjekovima

TEMU APP 100 E KUPON

Dijamantni nakit ultimativna je fantazija žena, a možda i muškaraca. Poznato je da su kraljevi ukrašavali dijamante u svojim ukrasima, jednako ili više od svojih kraljica. Dijamantni nakit je bezvremenski i nikada ne može izaći iz mode.

Dijamant je vjerojatno jedan od najdragocjenijih kamenja današnjice, a nakit izrađen od ovog egzotičnog kamena je bez premca. S inovativnim dizajnom koji dolazi na tržište, izbor dijamantnog nakita je neograničen i zadovoljava sve potrebe. Ranije je bio toliko skup da su ga mogli priuštiti samo aristokrati ili vrlo bogati, ali sada je, kao i sve ostalo, dostupniji i običnom čovjeku, iako je skuplji u usporedbi s drugim draguljima.



Dijamantni nakit dolazi u svim oblicima i veličinama. Tu su zaručnički prsteni, vjenčani prsteni, naušnice, lančići, privjesci, ogrlice, narukvice, dijamanti umetnuti u razne metale poput zlata, srebra, bijelog zlata i platine, nakit u kombinaciji s drugim dragocjenim kamenjem i mnoštvo drugog nakita.

Dijamanti su vrlo vrijedni, posebno oni fino brušeni. Učenje o njima pomaže u pružanju mogućnosti odabira kada je vrijeme za kupnju ovog dragog kamena. Dijamantni nakit smatra se investicijom života. Kako biste lakše odredili kvalitetu dijamantnog nakita koji kupujete, morate razumjeti četiri C.

Četiri C su kroj, čistoća, težina u karatima i boja. Oni kontroliraju izgled dijamanta. Rez dijamanta ne znači oblik. Kada čujete da gemolozi kažu ‘rezati’, oni misle na proporcije dragog kamena, poput širine, dubine i ujednačenosti. Ovo su karakteristike dijamanta koje utječu na trajnost i sjaj dijamanta, a to je ono što ljudi traže kada kupuju dijamantni nakit. Čistoća dijamantnog nakita znači savršeno čisto kamenje. Ovaj besprijekoran kamen je vrlo rijedak za pronaći, a kada se pronađe bit će vrlo skup. Ali onda, kada kupujete dijamantni nakit, ti se nedostaci ne vide golim okom osim ako ne koristite povećalo. Težina karata je veličina dijamanta. Cijena dijamantnog nakita ili rasutih dijamanata ovisi o težini karata. Boja dijamanata je gradirana od DZ. One iz DF-a su bezbojne, a iz GJ-a su gotovo bezbojne. Boja je golim okom razumljiva samo od I ili J.

Kupnja dijamantnog nakita je jedna stvar, a pitati se jeste li kupili dobar je druga stvar. Gore navedene smjernice trebale bi vam pomoći u odluci je li ono što kupujete vrijedno ulaganja ili ne.

Znam općenito mišljenje da su dijamanti čvrsti i da svojim dijamantnim nakitom možete rukovati onako kako želite. To nije istina. Morate se brinuti o svom dijamantnom nakitu kako bi trajao cijeli život. Iako je dijamant jedan od najjačih metala na zemlji, ipak se može slomiti jakim udarcem. Očistite svoj dijamantni nakit amonijakom i vodom vrlo mekom četkom. Pazite da ne promijenite boju metala. Znoj, losioni i druga sredstva za čišćenje mogu otupjeti kamenje. Čuvajte dijamantni nakit u baršunastim vrećicama kako biste izbjegli ogrebotine.

Dijamantni nakit vrhunski je ukras, a malo razumijevanja o njemu olakšava kupnju i uživanje u njemu. Nakit izrađen od ovog dragocjenog kamena ne može se usporediti ni s čim drugim i ističe se u masi. Pokažite svoj dijamantni nakit i uživajte u osjećaju ushićenja.

Uspravni solariji

Na što pomislite kada pomislite na solarij? Vjerojatno stara tradicionalna struktura u stilu školjke gdje osoba leži na jednoj strani