HEKLANJE

Vitamin K jednako je važan za zdravlje kao i vitamin D

TEMU APP 100 E KUPON

Kako vitamini K i D utječu na zdravlje kostiju i kardiovaskularno zdravlje . Zašto kalcij povećava rizik od srčanog udara Zašto kosti ne bi trebale biti samo guste, već i fleksibilne. Kako poboljšati čvrstoću kostiju. Doznajte o svemu tome odmah.
Nedavno je postalo poznato da je vitamin K jednako važan za zdravlje kao i vitamin D. Uz to, nekoliko blagodati vitamina D pojačava se u kombinaciji s vitaminom K. To su snaga kostiju i kardiovaskularno zdravlje. Doznajmo više o ovome.
Zdravlje kostiju
Funkcije vitamina D i K
Učinak vitamina D djeluje na poboljšanje koštanog tkiva: pospješuje apsorpciju kalcija. A vitamin K transportira kalcij u kosti kostura, sprečavajući nakupljanje kalcija u organima i krvnim žilama. Napokon, značajan udio arterijskog plaka čine naslage kalcija.
Vitamin K2 aktivira hormon osteokalcin koji proizvode koštane stanice – osteoblasti. Važno je za vezanje kalcija na koštani matriks. Osteocalcin pomaže u sprečavanju nakupljanja kalcija u arterijama.
Vitamini K, D i kardiovaskularni problemi
Kada su meka tkiva oštećena, dolazi do reakcije u obliku upalnog procesa, što dovodi do taloženja kalcija u oštećenim tkivima. Ako se ovaj proces odvija u posudama, tada prijeti nakupljanju kalcijevog plaka i riziku od srčanog udara.
Vitamini K i D zajedno rade na povećanju matričnog GLA proteina, koji je odgovoran za zaštitu žila od naslaga soli. U arterijama se GLA protein skuplja oko vlakana sluznice i štiti posude od stvaranja kristala kalcija.
To znači da vitamin K2 smanjuje vjerojatnost koronarne bolesti.
Uzimanje kalcija povećava rizik od srčanog udara
Ako uzimate kalcij i vitamin D, ali imate nedostatak vitamina K, možete pogoršati svoje stanje. Činjenica je da su pacijenti koji uzimaju suplemente kalcija skloniji srčanom udaru. Ako planirate uzimati kalcij, važno je uravnotežiti ga s vitaminima D i K. Ulogu također igra ima li tijelo dovoljno magnezija, silicija, omega-3 masnih kiselina, ima li dovoljno tjelesne aktivnosti koja je važna za zdravlje kostiju.
Jesu li guste kosti jake kosti?
Ključno pitanje u zdravlju žena tijekom menopauze je osteoporoza . Smanjenje gustoće kostiju dijagnosticira se pomoću posebnih uređaja, određujući gustoću kostiju kostura i razinu mineralizacije kostiju.
Kosti se sastoje od minerala u tragovima u matrici kolagena. Mikroelementi kostima pružaju snagu i gustoću, a kolagen fleksibilnost. Bez dovoljne fleksibilnosti, kosti će postati lomljive i lomljive. Stoga gustoća nije jednaka čvrstoći kostiju!
Kako poboljšati čvrstoću kostiju
Kombinacija brojnih biljnih minerala bitna je za jake kosti. Ako se usredotočite samo na kalcij, možete oslabiti kosti i povećati rizik od osteoporoze.
Tijelo će u potpunosti iskoristiti kalcij ako njegove derivate dobije iz biljaka. Izvori kalcija: mlijeko krava na pašnjacima, zeleno lisnato povrće, kore citrusa.
Uz to, tijelu su potrebni izvori silicija i magnezija, koji se enzimski “pretvaraju” u korisni kalcij. Izvori silicijevog dioksida: krastavci, paprika, rajčica, kakao, zob, lucerna.
Kako možete poboljšati zdravlje kostiju
Omogućite unos vitamina D u tijelo uz pomoć sunčevog zračenja, bioloških aditiva. Pratite sadržaj ovog vitamina u krvi.
Osigurajte unos vitamina K u tijelo pravilnim sastavljanjem prehrane (lisnato zeleno povrće, natto, sirovo mlijeko, fermentirani sir, itd.) I dodavanjem dodataka vitamina K2. Preporučuje se primanje do 185 mcg ovog vitamina dnevno za odrasle. Vježbajte redovitu vježbu s nošenjem utega. Korisni su i za kostur i za stanje kardiovaskularnog sustava. Takav trening, posebno s dinamičkim opterećenjem, stimulira osteoblaste u kostima da tvore novo koštano tkivo.
U prehranu uvedite dostupne lokalne sezonske proizvode: povrće, voće, orašasti plodovi, sjemenke, meso, jaja, mliječni proizvodi koji nisu pasterizirani. Izbjegavajte prerađenu hranu. Ograničite konzumaciju šećera i bijelog pšeničnog brašna što je više moguće. Uzmite dodatak ili dodajte razne plodove mora u svoju prehranu kako biste osigurali esencijalne omega-3 masne kiseline.
Osigurajte dobar san.
Primijenite sve vrste tehnika upravljanja stresom. Stresne situacije izuzetno negativno utječu na fizičko i mentalno zdravlje.

Aceton skida trag ljepila s ruku

Pokušate li snažno ljepilo oguliti s prstiju, možete ozljediti kožu. Stoga, posljedicu kućnih radova odstranite tako da vatu natopite acetonskim