HEKLANJE

Dijeta za telefon od 500 funti

TEMU APP 100 E KUPON

Često će konzultanti za izravnu prodaju za planiranje zabave komentirati da njihov telefon odjednom teži 500 funti kada trebaju obavljati poslovne pozive. Osobito kada su ti pozivi za rezervacije. Što je to što sprječava konzultante da se jave na telefon i obave te pozive? Strah. Postoji strah od greške. Strah od neznanja što reći. Strah da ne napravite budalu od sebe. Sve su to manifestacije straha od odbijanja. Pitanje je zapravo; što ako kažu ne? Odbijanje je strah koji nas sprječava da podignemo slušalicu i obavimo pozive koje trebate. Kako se nositi s odbijanjem razlika je između uspjeha i neuspjeha u vašem poslu.

Dobiti ne može biti traumatizirajuće. Vaše pozitivne misli mogu se pretvoriti u negativne u vremenu koje je potrebno da vam netko kaže ne. Mislite stvari poput “ovo nikad neće uspjeti.” “Što sam mislio upuštajući se u ovo?” “Ovo je glupo – dat ću otkaz.” Sve su to samoispuhavajuće misli koje uništavaju ego.



Kako biste prošli osjećaj odbačenosti od “ne”, pogledajte što “ne” čini vašem životu. Recimo da imate dvije rezervacije na svom kalendaru i odlučite nazvati telefonom i dobiti još rezervacija. Prva osoba koju nazovete kaže ne. Druga osoba koju nazovete kaže ne. Čak i treća osoba koju nazovete kaže ne. Što se promijenilo u vašem životu? Jeste li imali dvije rezervacije prije nego ste obavili poziv? Još uvijek imate dvije rezervacije? Da li vas ljudi u vašem životu koji vam najviše znače prestaju voljeti jer vam je netko rekao ne? Hoće li se vaša kuća srušiti oko vas jer je netko rekao ne? Što se zapravo promijenilo u vašem životu? Ništa. Shvaćanje da vam netko kaže ne ne mijenja ništa u vašoj stvarnosti čini značajnu razliku u slušanju ne.

Ono što ne znači je da trebate raditi pametnije. Netko tko vam kaže ne nije odbijanje vas, već prije odbijanje ponude. Da biste radili pametnije, razmislite o tome kako se predstavljate preko telefona. Polazite li od načina razmišljanja “trebam rezervacije” ili razmišljanja “ovo je ono što mogu učiniti za vas” kada upućujete pozive? Promjenom načina razmišljanja i fokusiranjem na ono što možete učiniti za osobu koju zovete, vidjet ćete da je vaš telefon odjednom pao na dijetu dok prikupljate da za da za rezervaciju.

Samo da budem

Kad sam bila mala, 8. mart je bio čvrsto povezan s danom moje majke i baka. Profesionalni praznik, poput Dana