HEKLANJE

Dobar način za liječenje gubitka sluha kod djece

TEMU APP 100 E KUPON

Postoje dobre vijesti za roditelje koji imaju dijete rođeno sa značajnim gubitkom sluha. Napredak tehnologije omogućuje liječenje dubokog gubitka sluha kod djece u dobi od 12 mjeseci.

Otprilike jedno od svakih 1000 novorođenčadi u Sjedinjenim Državama – oko 33 bebe dnevno – rađa se duboko gluho.



Srećom, postoje alternativni načini liječenja. Na primjer, kohlearni implantati su mali, složeni elektronički uređaji za ugradnju koji vraćaju sluh zaobilazeći oštećene dijelove uha kako bi izravno stimulirali slušni živac, a mogu biti korisni onima koji ne čuju ili ne razumiju dobro govor uz pomoć slušnog aparata.

Jedno od najnovijih dostignuća u tehnologiji kohlearnih implantata je HiResolution® Bionic Ear System. Razvila ga je Advanced Bionics Corporation, Neuromodulation Group of Boston Scientific Corporation, opisana je kao jedini sustav kohlearnih implantata koji može pružiti zvuk visoke rezolucije, koji je osmišljen kako bi poboljšao fine detalje zvuka kako bi stimulirao prirodniji odgovor slušnog živca za oba djeteta s dubokim gubitkom sluha i odrasli s teškim ili dubokim gubitkom sluha.

Potencijalne prednosti kohlearnog implantata uključuju bolji sluh na daljinu, ugodno povećanje glasnoće te jasniji i razumljiviji govor.

Stručnjaci kažu da ljudi s kohlearnim implantatima mogu normalno razgovarati, čuti u bučnim okruženjima kao što su restorani, koristiti telefon, raditi, sudjelovati u sportu, pohađati školu, pa čak i svirati glazbene instrumente.

Rani pregled i ugradnja slušnog uređaja, kao što je kohlearni implantat, imaju medicinske, financijske i društvene koristi. “Kohlearni implantati, zajedno s slušnom terapijom, mogu pomoći maloj djeci da brže steknu govorne, jezične i socijalne vještine potrebne za uspješno uključivanje u redovne razrede sa svojim vršnjacima s normalnim sluhom”, rekla je Patricia Trautwein, Au.D., direktorica auditornih odjela. obrazovanje i obuka za naprednu bioniku.

Gotovo polovica svih korisnika kohlearnog implantata su djeca. Djeca imaju najviše koristi od kohlearnog implantata kada se njihov gubitak sluha otkrije u početnim fazama i kada se rano intervenira i liječi.

Odrasli kandidati za ugradnju kohlearnog implantata najčešće su postlingvalno gluhi na oba uha. Ovi pojedinci obično imaju ograničenu korist od slušnih pomagala.