HEKLANJE

Estetska kirurgija: pregled

TEMU APP 100 E KUPON

Estetska kirurgija je sve češći način da pojedinci poboljšaju svoj izgled na način koji bi inače bio nemoguć. Estetska kirurgija se ne smije zamijeniti s plastičnom kirurgijom, iako te dvije mogu biti vrlo slične. Plastična kirurgija koristi se za popravak deformacija ili ispravljanje izgleda nakon nezgode ili ozljede. Estetska kirurgija bavi se poboljšanjem izgleda inače savršeno zdrave osobe.

Znanost koja stoji iza estetske kirurgije nastavila je napredovati, a dostupna je nevjerojatna raznolikost različitih postupaka. Botox je popularan tretman za muškarce i žene, smanjuje bore i zateže mišiće lica kako bi se povećao mladolik izgled. Ovaj tretman postao je raširen u Sjedinjenim Državama tijekom izbora 2004. s Johnom Kerryjem, iako je to praksa među političarima, bogatašima i filmskim zvijezdama.



Postoji i nekoliko drugih estetskih operacija za područje lica. Sve od zatezanja lica, do rinoplastike (operacije nosa), laserske operacije kapaka, povećanja usana (za one dame koje traže prekrasan izgled Angeline Jolie), minijature lica ili one sjajne za muškarce srednjih godina: presađivanja kose. Gotovo svaka crta lica može se promijeniti ili modificirati na način koji je pojedincu ugodniji. Mogućnosti su nevjerojatne, a informacije je lako pronaći.

Osim lica postoje sve vrste zahvata. Sharon Osborne, supruga slavnog rock pjevača Ozzyja Osbornea, vrlo je otvorena o višestrukim estetskim operacijama koje je imala i izvrstan je primjer sada već uobičajene prakse slavnih. Za tijelo postoji liposukcija, podizanje stražnjice, podizanje grudi, povećanje grudi i smanjenje grudi (što je također dostupno za debele muškarce nezadovoljne mlohavošću gornjeg dijela tijela). Toliko je postupaka koji se mogu poduzeti da to može biti zastrašujuće za nekoga tko tek počinje gledati okolo.

Ako se sve čini neodoljivim, samo idite korak po korak. Koju osobinu biste najviše voljeli promijeniti? Usne? Trbuh? Nos? Odaberite jednu osobinu o kojoj biste se prvo željeli pobrinuti i sastanite se s estetskim kirurgom da vidite koje su vam mogućnosti. Kako je estetska kirurgija postala uobičajena, postupci su sigurni i izvode ih profesionalni liječnici koji su često specijalizirani čak i samo za jedan tretman. Ovo je polje u kojem se može naći za svakoga ponešto, ali pažljivo razmotrite svoje mogućnosti. Poput tetoviranja, rad se može obrnuti, ali može dovesti do više glavobolja nego što vam je stalo. Ipak, ako je vrijeme za promjenu, sve opcije su vam na raspolaganju, a vaša sreća zbog poboljšanog izgleda može biti udaljena telefonskim pozivom.

Svađaju li se obitelji?

Da budem iskren, bojim se idealnih obitelji sa sjajnim slikama. Evo istine. Diveći se nekim “Jolie-Pitts”, a onda prasak –