HEKLANJE

Savjetovanje o potrošačkom kreditu

TEMU APP 100 E KUPON

Savjetovanje o potrošačkom kreditu veliko je područje usluga u Sjedinjenim Državama. Za mnoge je osobe u Sjedinjenim Državama čest problem suočiti se s potencijalnim dugom po kreditnoj kartici. Kako bi tim osobama pokazali pravi način postupanja, u planu su ove usluge savjetovanja o kreditnim karticama.

Svake godine više od milijun ljudi u Sjedinjenim Državama posjećuje kreditne savjetnike ili agencije za kreditno savjetovanje. Žele pomoć da se riješe dugova po kreditnoj kartici i ponovno steknu financijsku kontrolu. Ali ipak su usluge savjetovanja o potrošačkim kreditima za mnoge misterij; ne poznaju njihove radne procese i usluge koje bi trebali dobiti od njih kad ih angažirate.



Prva i najvažnija stvar koju biste trebali znati jest da vam usluge savjetovanja o potrošačkim kreditima ne odgovaraju. Oni rade za zajmodavce. To znači da bi mogli imati odnos koji će utjecati na njihov savjet. Oni će predložiti zajmove od određenog zajmodavca jer vjerojatno od toga dobivaju proviziju.

Ovdje vam dajemo nekoliko savjeta o načinu rada savjetovališta za potrošačke kredite.

Pretpostavimo da posjetite savjetovalište za potrošačke kredite kako biste se riješili svog problema. Oni će uvjeriti zajmodavca da smanji vašu kamatnu stopu – i da, to je naravno dobro. Ali loša vijest je da još uvijek plaćate 90% mjesečne uplate za borbu s kamatama na kreditnoj kartici.

Evo nekoliko pitanja koja biste trebali postaviti svojoj agenciji za savjetovanje o potrošačkim kreditima.

Budući da ste poslodavac, možda ćete htjeti koristiti izvješća o kreditnoj sposobnosti potrošača dok zapošljavate nove zaposlenike i također dok ih procjenjujete za unapređenje, preraspodjelu i zadržavanje, ali samo ako se pridržavate Zakona o poštenom kreditnom izvješćivanju (FCRA). Odjeljci 604, 606 i 615 FCRA jasno spominju odgovornosti poslodavca prema svojim zaposlenicima kada koristi izvješća potrošača u svrhu zapošljavanja.

FCRA je prvenstveno osnovana kako bi čuvala privatnost podataka o potrošačkim izvješćima i jamčila da su informacije koje su uredi i agencije ispisale na izvješću precizne. 30. rujna 1997. donesen je amandman na FCRA u kojem se navodi da bi poslodavcima koji koriste izvješća potrošača trebalo nametnuti sve više i više obveza. Kongres je zagovarao ovaj korak, jer su smatrali da netočna i nepotpuna izvješća potrošača mogu nekome uzrokovati posao ili čak promaknuća.

Izmjene su jasno pokazale da



pojedinci moraju biti obaviješteni da poslodavac provjerava njegovo kreditno izvješće i što je još važnije, on bi trebao pristati na to.
pojedinci imaju pravo biti obaviješteni ako informacije u kreditnom izvješću imaju negativan utjecaj na odluku o zapošljavanju.
Više informacija o izvješću potrošača: –

Izvješće o kreditnoj sposobnosti potrošača sastoji se od osobnih podataka zajedno s kreditnim karakteristikama, karakterom, općim ugledom i stilom života. Ovo izvješće treba pripremiti agencija za prijavu potrošača (CRA) u skladu s FCRA-om.

Poslodavci se osjećaju sigurnima i zadovoljnima kada provjeravaju kandidata prije nego što ga zaposle za željeni posao. Neke poslodavce zanima samo vaša kreditna evidencija, neke vozačka, a neke kaznena evidencija. Ovisno o vašem profilu posla, poslodavac može čak zatražiti i istraživačko izvješće potrošača. Ovo su vrste izvješća o potrošačkim kreditima ako se dobiju od CRA-a.