HEKLANJE

Financije – Opći pregled

TEMU APP 100 E KUPON

Financije su općenito primjenjivi izraz za više od nekoliko stvari. Pojam financija odnosi se na komercijalnu aktivnost osiguravanja sredstava i kapitala; također je ona grana ekonomije koja proučava upravljanje novcem i drugom imovinom. Ako bismo zaokružili različite definicije u jednu, financije se mogu definirati kao upravljanje sredstvima i kapitalom potrebnim za poslovnu aktivnost.

Upravljanje financijama
Upravljanje financijama od davnina se razvilo u specijaliziranu granu unutar menadžmenta. Upravljanje financijama uključuje bavljenje optimizacijom raspodjele sredstava za različite aktivnosti bilo posuđivanjem ili mobilizacijom iz internih izvora. Riječ optimizacija u financijama može djelovati čudno, ali ona znači poduzimanje inteligentno strukturiranih koraka za minimiziranje troškova financiranja dok se istovremeno pokušava maksimizirati profit od upotrijebljenih financija.



Financije upravljaju većinom aktivnosti
Loše upravljanje financijama odmah će se pokazati kao pogoršanje stanja u nabavi, proizvodnji i prodaji jer zadire u sve sfere poslovanja. Iz tog razloga se od upravitelja financija očekuje da bude vrlo razborit u mobilizaciji sredstava ili raspodjeli za troškove. Lee Iacocca, najcjenjeniji guru menadžmenta, menadžere financija naziva ‘brojačima graha’ koji na rashodni dio gledaju prilično pesimistički. Za razliku od menadžera prodaje, koji bi željeli ulagati u budućnost razvojem proizvoda, menadžeri financija prilično su skeptični prema financiranju projekta čije su koristi u budućnosti. Upravljanje financijama također upravlja budućim ishodom.

Financije u malom poduzetništvu
Za većinu vlasnika malih poduzeća ne postoji jasna razlika između osobnih financija i poslovnih financija što često dovodi do unakrsne korisnosti sredstava. Zajmodavci, bilo budući ili sadašnji, ne gledaju na ovo s mekom kutom. Ali odupiranje tendenciji za takvim korisnim uslugama može privremeno oslabiti nečiju revnost, ali sigurno donosi prijeko potrebnu disciplinu koja je temelj svih budućih napretka.

Financiranje poduzeća često može biti opasno ako mu se ne pristupi s oprezom. Iako se loše upravljanje obično navodi kao razlog propasti poduzeća, neadekvatno ili pravodobno financiranje je vrlo blizu drugog. Bez obzira na to pokrećete li posao ili ga širite, dovoljan gotov kapital je ključan. Ali nije dovoljno samo imati dovoljno financiranja; za dobro upravljanje potrebno je znanje i planiranje. Ove kvalitete osiguravaju da ćete izbjeći uobičajene pogreške kao što su osiguranje pogrešne vrste financiranja, pogrešan izračun potrebnog iznosa ili podcjenjivanje troškova posuđivanja novca.

Financiranje
Male tvrtke mogu financirati svoje potrebe iz unutarnjih izvora, prijatelja ili banaka i privatnih zajmodavaca. Što manje financirate od vanjskih zajmodavaca, to više povećava profitabilnost. Možda je to razlog zašto je Bob Hope slavno rekao: “Banka je mjesto koje će vam posuditi novac ako možete dokazati da vam ne treba.”

Savjeti za solarij

Solarijumi često rade iznimno dobro jer im se mnogi ljudi obraćaju kako bi na jednostavan način dobili željeni ten tri

Analiza prometa na web stranici

Analiza statistike vašeg web prometa može biti neprocjenjiv alat iz više različitih razloga. Ali prije nego što možete u potpunosti