HEKLANJE

Franšizno poslovanje nije prava prilika za svakoga

TEMU APP 100 E KUPON

Kod franšiznog poslovanja šanse za uspjeh su puno veće. Prema Ministarstvu trgovine SAD-a, nakon završetka 7-godišnje studije, preko 90% franšiza još uvijek posluje s profitom.

Zašto onda kažem da franšizno poslovanje možda nije pravo za vas?



Franšiza nije prava stvar za vas ako:
1) Vi ste tip osobe koja ne voli slijediti smjernice
2) Vjerujete da znate bolje od svih ostalih
3) Ne možete prihvatiti tuđe savjete
4) Želite promijeniti izgled i dojam proizvoda
5) Želite raditi stvari na svoj način
6) Očekujete da drugi preuzmu odgovornost
7) Ne vjerujete u naporan rad
8) Agresivni ste i ne možete kontrolirati svoj temperament
9) Niste spremni za obvezu
10) Ne možete raditi s ljudima

Ograničenja mogućnosti franšize su da nećete moći odstupiti od procedura. Morat ćete kupovati od unaprijed određenih dobavljača i koristiti računalne sustave i softver koji je odabrao davatelj franšize. Također ćete biti ograničeni na to gdje možete voditi posao jer davatelj franšize neće dopustiti da ugrozite njegov ugled, na lokaciji za koju vjeruje da su male šanse za uspjeh.

Kad ljudi odluče krenuti sami, 80% novoosnovanih poduzeća propadne unutar 5 godina. To je zato što ulaze na tržište gdje je njihovo poslovno znanje obično slabo, iako bi njihovo poznavanje proizvoda moglo biti dobro. Sva njihova iskustva proizlaze iz pokušaja i pogrešaka, a banke brzo povuku utikač ako se projekcije novčanog toka ne ostvare.

Sada je davatelj franšize prošao kroz razdoblje pokušaja i pogrešaka. Pronašli su sustav koji funkcionira i dobavljače koji isporučuju. Zašto bi vam dopustili da promijenite ovaj provjereni sustav?

Iako su šanse za uspjeh u mogućnosti franšize mnogo veće nego ako odlučite pokrenuti vlastiti posao, samo vi možete odlučiti možete li živjeti unutar granica koje su drugi već odredili….

Bez obzira kojim putem se odlučite ići, uvijek potražite stručni savjet.

Slojevito uređenje vrta

Može li vaš dom učiniti malo više uređenja vrta? Vjerojatno je tako, i to je dobro. Zapravo biste trebali biti