HEKLANJE

Idiotski vodič za odabir kreditne kartice – II. dio

TEMU APP 100 E KUPON

Danas postoje doslovno stotine – možda i tisuće – ponuda kreditnih kartica dostupnih potrošačima. A ovih dana postoji više stvari za usporedbu od samih kamata i naknada. Sada vlasnici kreditnih kartica mogu biti nagrađeni za korištenje kreditnih kartica. Ili, ako ste vlasnik tvrtke, možda ćete pronaći dodatne značajke i pogodnosti uz poslovnu kreditnu karticu. U ovom ćemo članku proći kroz osnove nekih od ovih značajki kreditnih kartica iznad i izvan njih. Kad god razmišljate o podnošenju zahtjeva za kreditnu karticu, uvijek je najbolje usporediti sve njihove značajke kako biste dobili najbolju kreditnu karticu koja odgovara vašem financijskom stilu života.

Programi nagrađivanja



Vjerojatno jedna od najatraktivnijih značajki kreditnih kartica ovih dana su programi nagrađivanja koje ponekad nude. Tvrtke koje izdaju kreditne kartice često će nagraditi svoje vlasnike kartica za kupnju karticama. Nagrade mogu varirati od zrakoplovnih karata do povrata gotovine do hotelskih popusta, ovisno o kreditnoj kartici za koju se prijavite. Nagrade se obično temelje na bodovnom sustavu – sa svakim dolarom koji potrošite koristeći svoju kreditnu karticu, nagrađeni ste određenim brojem bodova koji se skupljaju na vašem računu. Kada imate određeni broj bodova, možete ih zamijeniti za nagradu koju nudi vaša kreditna kartica.

Kako možete najbolje iskoristiti ove vrste kartica? Razmislite o tome što najviše radite – putujete li? Vozite li puno i trošite puno benzina? Kupujete li često u određenoj trgovini? Potrošači obično biraju nagradne kreditne kartice koje najbolje odgovaraju njihovim navikama potrošnje. Ako puno putujete, najbolje bi bilo da nabavite kreditnu karticu koja nudi nagrade zrakoplovnim prijevoznicima. Ako ste često na putu, pokušajte pronaći ponudu koja vam daje popust na benzin ili povrat gotovine za kupnju benzina. Jednu stvar koju morate zapamtiti kada birate program nagrađivanja – pobrinite se da, kada ga odaberete, točno odgovara vašim potrebama. Na primjer, ako često letite, ali obično letite Midwest Expressom, provjerite nudi li vaša kreditna kartica nagrade za Midwest Express, a ne za American Airlines. Ako ste veliki vozač, pobrinite se da budete nagrađeni za korištenje benzina koji vam je najdostupniji – BP, Amoco, itd. Postoje neke nagradne kartice koje vam omogućuju izbor, ali uvijek je važno osigurati da dobit ćete ono što očekujete!

Poslovne značajke

Ako ste vlasnik tvrtke, korištenje poslovne kreditne kartice može vam pomoći u stvarima poput obračuna plaća, upravljanja troškovima i upravljanja potrošnjom zaposlenika. Poslovne kreditne kartice sada nude značajke kao što su:

• Detaljno izvješćivanje o troškovima – omogućuje vam da vrlo jasno vidite gdje se troše vaši teško zarađeni poslovni dolari.
• Online upravljanje računom – omogućuje vam pregled i upravljanje vašim kreditnim računima putem interneta za dodatnu pogodnost
• Prilagođene kartice i kartice zaposlenika – omogućujući vama kao vlasniku tvrtke da primate kartice za svoje zaposlenike
• Povećani kreditni limiti – omogućujući vam da obavljate poslovne kupnje koje su vam potrebne za nastavak poslovanja.
• Nagrade – bilo putovanja, povrat gotovine ili drugi popusti, nagrade vam omogućuju da uživate u malom dijelu onoga što trošite

Kad se prijavljujete za poslovnu kreditnu karticu, svakako usporedite ove vrste značajki i pobrinite se da vaša posjetnica zadovolji potrebe vas, vaše tvrtke i vaših zaposlenika.

Online pristup



To više nije novost – internetski pristup bankovnim računima i kreditnim računima danas je gotovo standardan. No, ako ste moćni štreber, možda biste trebali provjeriti sučelje i značajke mrežnog pristupa koji vam dopušta vaša kreditna kartica. Mrežni pristup nudi vam 24×7 pristup vašim izvodima, transakcijama, korisničkoj podršci i naplati – što vam uvelike olakšava praćenje vaših kreditnih troškova i plaćanje računa.

Sigurnost i zaštita

Još jedna značajka kreditnih kartica koja je ovih dana gotovo standardna je zaštita koju vam izdavatelji kreditnih kartica nude za stvari poput krađe identiteta i lažnog korištenja vaše kreditne kartice. Nažalost, još uvijek postoje ljudi koji mogu doći do brojeva vaše kreditne kartice – obično pronalaženjem računa s brojem vaše kreditne kartice, dobivanjem broja hakiranjem na mreži itd.
Potrošači bi uvijek trebali čuvati račune kreditne kartice na sigurnom mjestu, isjeckati ih ili barem provjeriti da broj kreditne kartice i datum isteka nisu prikazani na računu prije nego što ga bacite. Dobra vijest je da ako primijetite lažno terećenje na svojoj kreditnoj kartici, to je obično jednostavno kao da nazovete tvrtku koja vam je izdala kreditnu karticu i to prijavite. U 9 od 10 slučajeva dovoljno je lako dokazati da niste izvršili naplatu, a tvrtka koja vam je izdala kreditnu karticu uklonit će tu naplatu s vašeg računa. S nekim karticama višeg ranga – platinastim karticama itd. – tvrtke koje izdaju kreditne kartice aktivno prate vaš račun i osobno će vas nazvati ako primijete neobičnu aktivnost na vašoj kreditnoj kartici. U nekim slučajevima ne autoriziraju plaćanja dok ne dobiju odobrenje od vlasnika kartice. Ove vrste značajki dodaju sigurnost i sigurnost za potrošače.



Dodatna oprema za mobitele

Vi ste si kupili nevjerojatno popularan i skup novi mobilni telefon, i naravno da ga želite pokazati svim svojim bliskim