HEKLANJE

Internet kupovina

TEMU APP 100 E KUPON

Dok za jedne internet kupovina predstavlja nešto zastrašujuće, nepoznato u to vrijeme drugi uživaju u blagodatima kupovanja od kuće. Kupovina preko interneta nam omogućuje da uz samo par klikova, bez izlaska iz topline doma, obavimo kupnju i da nam kupljeni proizvodi u roku par dana dođu na kućnu adresu. Broj ljudi koji koriste te pogodnosti raste iz godine u godinu i izvjesno je da će i dalje rasti. No, svakako treba biti oprezan prilikom online kupnje. Iako je danas kupnja preko interneta poprilično sigurna, ipak treba imati nekoliko stvari na umu.
Ako je predobro da bi bilo istinito – vjerojatno nije istinito.
Treba upamtiti da na internetu ne postoje stvari koje su predobre da bi bile istinite. Niste osvojili lutriju, niste osvojili zelenu kartu za SAD i ne možete kupiti ispravan Iphone 6 za 1000 kuna. Vrlo je velika mogućnost da se iza takvih ponuda kriju svakojake vrste prevare. Preporučujemo vam da se ne upuštate u takve rizike.
Zaštitite svoje podatke
Budući da prilikom kupnje preko interneta upisujete osjetljive podatke, preporučujemo vam da kupnje obavljate na vašem računalu i koristeći vaš internetski priključak. Nemojte koristiti Wi-fi hotspotove za pristup internetu prilikom kupovine, nikad ne znate tko njuška i jedva čeka da upišete vaš broj kartice i ostale podatke.
Provjerite od koga kupujete
Prije kupnje provjerite od koga kupujete. Ukoliko kupujete s neke manje poznate web-stranice, raspitajte se o njoj. Google je vaš prijatelj, ako je došlo do kakvih prevara, sigurno će se negdje netko požaliti na to. Također, prije svake kupovine provjerite koliko je prodavatelj dosad imao mušterija i kakve su mu ocjene i komentare dali.
Kao kupac ste zaštićeni
Sigurno najpoznatija i najpouzdanija stranica za internetsku kupovinu je eBay. Dobra stvar kod njega je to što je kupac zaštićen kao lički medvjed – samo ako zna svoja prava. Budući da su prodavatelji na Ebayu mahom iz Kine ili okolnih zemalja, predmetu koji kupite će trebati od 10 do 40 dana da dođe do vaše adrese. Ako predmet ne dođe do vas u roku od 45 dana od kupnje, možete ga prijaviti eBayu nakon čega će vam biti ponuđen povrat novca ili da vam prodavatelj ponovno pošalje predmet. Ukoliko izaberete povrat novca, eBay vam u tom slučaju vraća novac, a kasnije se oni love s prodavateljem. Ipak, da biste izbjegli ovakve scenarije, prije kupovine, pogledajte naš prethodni savjet i pogledajte ocjene prodavatelja prije kupnje.
Također, ako do te situacije ipak dođe, preporučujemo da tražite novce natrag, pa na drugom mjestu kupite predmet. Dok čekate novi predmet, vjerojatno će isteći rok od 45 dana za prijavu. Dakle, ako iz drugog pokušaja ne dobijete predmet, nemate se kome žaliti osim prodavatelju koji vas ima pravo jednostavno ignorirati.
eBay je jako dobro integriran s PayPalom. Budući da PayPal na svjetskoj razini nudi najsigurnije online plaćanje, uz malo vašeg opreza se nemate čega bojati. Još ćemo jednom naglasiti da prilikom kupovanja (ili samo upisivanja osobnih podataka) NIKAKO ne koristite javne Wi-fi Hotspotove. Za tu svrhu koristite vašu sigurnu kućnu mrežu.
Internet kupovina zasigurno predstavlja budućnost kupovine i uz dozu vašeg opreza nemate razloga za strah od prevara.

Kako poboljšati vid?

Pravilna prehrana i jedenje hrane koja sadrži pravu količinu esencijalnih hranjivih sastojaka za vid jedan je od najlakših i zasigurno

Kako nanijeti lažni ten

Opasnosti sunčanja dobro su dokumentirane, zbog čega je samotamnjenje sve popularnije. Slijedite ove jednostavne korake kako biste osigurali postizanje savršene