HEKLANJE

Iskoristite svoju financijsku sigurnosnu mrežu

TEMU APP 100 E KUPON

Gdje držite svoj novac koji ste odvojili za godišnja ili polugodišnja plaćanja ili za hitne slučajeve kada vam je brzo potrebna dodatna gotovina? Ne želite povlačiti sredstva ni s jednog od svojih štednih ili investicijskih računa – možda postoji kazna za prijevremeno povlačenje ili bi to u tom trenutku moglo biti financijski nepovoljno.
Većina ljudi samo zadrži ono što ima na svojim tekućim računima gdje ne zarađuje ništa ili gotovo ništa. Neki ne čuvaju sredstva za hitne slučajeve i samo se nadaju najboljem ili ovise o sreći.

“Čini se da je sreća uvijek protiv čovjeka koji ovisi o njoj.”



-Nepoznato

Evo još jedno pitanje. Odvajate li nešto sa strane u slučaju da trebate platiti franšizu na zahtjevu osiguranja?

Dobro mjesto za polaganje sredstava za rijetka plaćanja ili za moguće hitne slučajeve je račun tržišta novca gdje su kamate najčešće veće nego na štednim računima i dostupnije su. Neke banke nude čak i više stope za račune internetskog tržišta novca. Zaista trebate provjeriti stope svoje banke za različite vrste računa kako biste vidjeli koji bi bio najbolji. Dobro je usporediti banke. Može biti velika razlika. Računi tržišta novca zahtijevaju veći saldo, ali iznos koji ćete morati držati na njima više će nego zadovoljiti to.

Dobra stvar u vezi s računima na tržištu novca jest da iako postoji ograničen broj čekova koje možete ispisati na njih u određenom vremenskom razdoblju, to je obično više nego dovoljno za većinu ljudi.

Kada planirate svoj proračun, morat ćete vršiti uplate na ovaj račun sve dok stanje ne bude dovoljno za pokrivanje godišnjih ili dvogodišnjih plaćanja za vaš dom i automobil te za pokrivanje svih vaših odbitaka za police za vaš dom, automobile, medicinske i stomatološke police. Nakon što se ovaj račun u potpunosti financira, zarađene kamate moći će smanjiti vaše mjesečne proračunske isplate koje idu na zamjenu za isplate osiguranja ili za hitne slučajeve.

S ovim računom, moći ćete uzeti najveći dopušteni odbitak i tako smanjiti svoju mjesečnu uplatu osiguranja. Ako svoje auto osiguranje plaćate tromjesečno ili dva puta godišnje, sada ćete moći izvršiti godišnju uplatu, čime ćete uštedjeti na troškovima usluge.

Računi tržišta novca možda neće ostvariti povrat kao uzajamni fond ili druge vrste ulaganja, ali su definitivno bolji od većine kamatnih stopa na štednju i tekuće račune. Računi tržišta novca imaju prednost jednostavnog pristupa za vaše rijetke financijske potrebe.



Uz malo samodiscipline, možete si pružiti učinkovitu financijsku sigurnost tako što ćete omogućiti da vaš novac radi za vas na nekoliko načina.

Kako napraviti pečat od voska

Već nekoliko godina voštane plombe ostaju na vrhuncu popularnosti prilikom ukrašavanja pozivnica za vjenčanje, posjetnica, spomenara ili razglednica, zamotavanja darova,