HEKLANJE

Kako uspostaviti dobru kreditnu sposobnost

TEMU APP 100 E KUPON

Stjecanje i održavanje dobre kreditne povijesti vrlo je važno za sadašnje i buduće financijsko stanje svakog potrošača. Ali kako netko to može učiniti?

Na iznenađenje nekih ljudi, uspostavljanje kredita je relativno jednostavno. Ako zarađujete stabilan prihod i živite u istoj rezidenciji najmanje godinu dana, postoji mnogo načina za dobivanje kredita. Jedan od načina je podnijeti zahtjev za kreditnu karticu na lokalnoj benzinskoj postaji ili robnoj kući, a obje imaju niže kreditne standarde od drugih većih tvrtki i zajmodavaca. To vam omogućuje da dobijete kreditnu karticu koja će ograničiti vašu potrošnju samo na gorivo ili artikle koje možete pronaći u toj robnoj kući. Obično stanje koje nakupite na ovakvim karticama neće premašiti ono što možete podnijeti.



Drugi način za izgradnju kredita je da uzmete mali zajam od svoje lokalne banke ili kreditne unije. Iako možda nemate stvarnu potrebu za podizanjem kredita i iako možda ne želite plaćati troškove kamata, to će za vas biti relativno jednostavan način da izgradite kredit, sve dok plaćanja plaćate na vrijeme.

Treba imati na umu da prije nego što podnesete zahtjev za kredit putem bilo koje tvrtke, budite sigurni da vjerovnik ili zajmodavac stvarno prijavljuje podatke o kreditnoj povijesti kreditnom uredu kako bi svi vaši poslovi s institucijom pomogli vašoj kreditnoj povijesti.

Nakon što ste pronašli način da počnete graditi svoj kredit, pobrinite se da svoje račune plaćate na vrijeme. Ponavljajuća zakašnjela plaćanja i neplaćeni računi svi vjerovnici ne gledaju s mrštenjem i negativno će utjecati na vašu kreditnu sposobnost.

Međutim, ako naiđete na situaciju u kojoj je nemoguće izbjeći kašnjenja u plaćanju, odmah kontaktirajte svog vjerovnika. Većina vjerovnika voljna je pregovarati o prilagodbi vašeg rasporeda plaćanja kako bi se prilagodili svim poteškoćama s kojima se susrećete.

Što ako izgubite posao?

Nedavno sam skoro ostao bez posla. Uzrok je neki nesporazum. Srećom, nesporazum je riješen i sada uspijevam zadržati svoj posao.