HEKLANJE

Ispunjavanje uvjeta za kreditnu karticu

TEMU APP 100 E KUPON

Jeste li se pitali kako se utvrđuje prihvatljivost kreditne kartice?

Zanima vas ispunjavate li uvjete za kreditnu karticu?



Sve to ima veze s vašom kreditnom ocjenom i kreditnim rezultatom. Ovdje idemo s kratkim vodičem o tome što čini kreditnu sposobnost i kako možete biti sigurni da imate pravo na kreditnu karticu kada je želite.

Kreditna izvješća i kreditni rezultati

Kada kupite nešto na kredit ili imate kreditnu karticu, kartičarska kuća ili trgovina podnose periodična izvješća jednoj ili više agencija za kreditno izvješćivanje. Te agencije vode evidenciju vaše kreditne povijesti – koliko ste dobri u plaćanju računa na vrijeme.

Među stvarima koje ulaze u vašu kreditnu povijest su:

1. Koliko kreditnih kartica imate
2. Koliko dugujete za svaki od njih
3. Koliko ste kredita podigli
4. Koliko im još dugujete
5. Sva plaćanja koja ste izvršili s kašnjenjem
6. Sva plaćanja koja ste propustili
7. Ako ste ikada kasnili s kreditom
8. Ako ste ikada podnijeli zahtjev za stečaj
9. Ako posjedujete kuću
10. Ako je protiv vas ikada bila donesena presuda za neplaćene dugove

Agencije za izvješćivanje o kreditima dodjeljuju ‘težinu’ svakoj od tih činjenica i dodjeljuju vam bodove na temelju svake od tih točaka. Zbroj tih bodova naziva se vaš ‘kreditni rezultat’. Što je vaša kreditna sposobnost veća, to je vaša kreditna sposobnost bolja.

Neke od stvari zbog kojih gubite bodove na svom kreditnom rezultatu su:



1. Imati previše kreditnih kartica
2. Previše duga na kreditnoj kartici
3. Previše kredita
4. Zakašnjela plaćanja ili neplaćanja
5. Neplaćanje zajma
6. Podnošenje zahtjeva za puno kreditnih kartica u kratkom vremenu

Kreditna kartica i kreditni rezultat daju ‘snimku’ vaše kreditne povijesti.

Dobivanje kreditne kartice



Kada podnesete zahtjev za kreditnu karticu, tvrtka koja izdaje karticu provjerava kreditnu agenciju kako bi dobila vaše kreditno izvješće i saznala vaš kreditni rezultat. Budući da vam zapravo posuđuju novac kad god koristite kreditnu karticu, žele biti sigurni da ste osoba koja svoje dugove plaća na vrijeme. Oni imaju idealnu ‘snimku’ s kojom uspoređuju vaše kreditno izvješće i rezultat. Što je vaš kreditni rezultat bliži njihovom idealnom, veće su vam šanse da dobijete kreditnu karticu s velikom kamatnom stopom i dobrim uvjetima.

Što je niža vaša kreditna sposobnost, to ste veći rizik za kartičarsku tvrtku. Budući da preuzimaju veći rizik kada vam posuđuju novac, naplaćuju vam više dajući vam višu kamatu. Ako je vaš kreditni rezultat prenizak, uopće vam neće dati kreditnu karticu. Ako uopće nemate kreditnu povijest, oni također mogu odlučiti da vam ne daju kreditnu karticu, ovisno o drugim čimbenicima u vašoj kreditnoj povijesti.

Ako ste odbijeni za kreditnu karticu..



Izdavač kreditnih kartica mora vam reći razloge zašto ste odbijeni. Također vam moraju reći od koje agencije za izvješćivanje o kreditnoj sposobnosti su dobili vašu kreditnu povijest. U zemlji postoje tri glavne agencije za kreditno izvješćivanje – Equifax, Experian i Transunion. Izvješće koje je kartična tvrtka koristila za donošenje odluke bit će jedno od takvih.

Imate pravo zatražiti kopiju kreditnog izvješća na temelju kojeg su donijeli vašu odluku. Tvrtka koja je dostavila izvješće kreditnoj agenciji mora vam dati besplatnu kopiju. Agencija za izvješćivanje o kreditnoj sposobnosti također vam mora dati kopiju vašeg kreditnog izvješća svakih 12 mjeseci ako to zatražite. Dobijte svoje kreditno izvješće da saznate što govori o vama – i da vidite kako možete poboljšati svoj kreditni rezultat tako da sljedeći put ne budete odbijeni.

Možete slobodno ponovno tiskati ovaj članak pod uvjetom da biografija autora i žive veze ostanu netaknuti.

3 koraka do pokretanja vrtića

Dakle, mislite da biste željeli pokrenuti vrtić, ali odakle početi? Pretpostavimo da ne znate ništa o industriji osim da uključuje

Prvi put u solariju

Odlazeći u solarij prvi put, međutim, kao i u svim sljedećim, trebate voditi računa o pripremi tijela za postupak. Tuširajte

Zdrava veza s neuspjehom

Neki ljudi misle da ako “ne mogu učiniti kako treba, neće to učiniti uopće.” Po mom mišljenju, ovo je strategija