HEKLANJE

Istina o agencijama za kreditna izvješća

TEMU APP 100 E KUPON

Zamislite sljedeći put kada se pridružite raspravi o agencijama za kreditna izvješća. Kada počnete dijeliti fascinantne činjenice agencija za kreditna izvješća u nastavku, vaši će prijatelji biti potpuno zadivljeni.

Agencije za izvješćivanje o kreditnoj sposobnosti organizacije su koje pomažu tvrtkama koje izdaju kreditne kartice, tvrtkama za zajam, bankama i robnim kućama u zemlji da utvrde kreditnu sposobnost svojih potencijalnih klijenata. Oni tim tvrtkama pružaju informacije o onima koji su dobro rizični i onima koji nisu.



Najviše informacija o potrošačima dobivaju od kreditnih tvrtki, kartičnih tvrtki, banaka, izvora kredita i zajmova. U ovom izvješću ćete imati informacije o vašem zanimanju, mjestu zaposlenja, evidenciji o prebivalištu, sudskoj i uhićeničkoj evidenciji, statusu prihoda, pojedinosti o plaćanju vaših prošlih i sadašnjih računa i zajmova.

Nakon što dobiju detaljne informacije iz tih izvora, daju ih svim organizacijama kojima su potrebne na zahtjev. Iako čuvaju podatke o vama i vašoj kreditnoj sposobnosti, ne donose konačne prosudbe o vašoj kreditnoj sposobnosti. Odluka je na kartičarskim kućama ili bilo kojem zajmodavcu s kojim imate posla.

Oni od vas koji nisu upoznati s najnovijim informacijama o agencijama za kreditna izvješća sada imaju barem osnovno razumijevanje. Ali ima još toga.

Kad god podnesete zahtjev za novu kreditnu karticu, zajam ili bilo koji oblik kredita iz bilo kojeg izvora, zajmodavci će svoje prihvaćanje ili odbijanje vašeg zahtjeva temeljiti na vašem osobnom kreditnom izvješću. Ako vaše kreditno izvješće pokazuje da ste u prošlosti bili pouzdani, najvjerojatnije ćete dobiti kreditnu karticu ili zajam za koji tražite. Međutim, ako na ovaj ili onaj način niste platili određeni račun ili ste stalno kasnili s plaćanjem, vjerojatno će vam biti nemoguće dobiti kredit za koji ste se prijavili.

Kopiju ovog izvješća možete dobiti od kreditnog ureda jer je to vaš osobni kreditni dosje i imate apsolutno pravo znati što je u njemu. Imate pravo znati točne informacije koje daju u vezi s vašim imenom i kreditnom sposobnošću. Ako izvješće nije dovoljno dobro ili ako sami sebi možete dokazati da se radi samo o vašoj prošlosti, možete ga promijeniti. Možete izgraditi svoju novu kreditnu sposobnost. To je moguće.

Kako vaše znanje o agencijama za kreditna izvješća raste, počet ćete uviđati kako se agencije za kreditna izvješća uklapaju u cjelokupnu shemu stvari. Također je važno znati kako je nešto povezano s ostatkom svijeta.

Zamke kreditnih kartica?

Ljudima s nejasnom poviješću kreditne kartice ili lošom kreditnom sposobnošću može biti teško dobiti odobrenje za običnu kreditnu karticu. Postoji