HEKLANJE

Iz pješčanika se probio do vrha Googleove ljestvice

TEMU APP 100 E KUPON

Uvod u Sandbox

Tijekom prilično dugog razdoblja, Google je novim web-lokacijama pružao privremeno poboljšanje, poznato kao “svježe pojačanje” ili “bonus za novo web-mjesto”. No čini se da je nedavno ovaj pretraživački div postavio novi trend za rangiranje stranica tražilice (SEPR). Utvrđeno je da su se Google SERP-ovi potpuno novih stranica pokazali prilično jadnim nakon početnih slavnih dana na vrhu ljestvice pretraživanja. Taj se fenomen popularno naziva Googleov Sandbox.



Googleov Sandbox je poput živog pijeska

Iako “Sandbox” zvuči prilično ugodno, mnogim web profesionalcima više nalikuje živom pijesku nego igralištu, kao što njegovo ime sugerira.

Kada se nova web stranica indeksira na Googleu, ona se na kratko, ali veličanstveno vrijeme pomakne na vrh SERP ljestvice, a zatim sklizne nizbrdo samo da bi bila duboko zakopana u pijesak u Googleu. Drugim riječima, Googleov Sandbox je o potpuno novoj web stranici koja je stavljena na probni rok, prekid ili moratorij i koja se održava ispod očekivanog u pretraživanjima, prije nego što dobije punu vrijednost za svoje dolazne veze i sadržaj.

Kako to utječe na web mjesto?

Rečeno je da je Googleov Sandbox filtar koji se postavlja na nova web-mjesta kako bi obeshrabrio spam web-mjesta od brzog porasta, zabrane i ponavljanja procesa. Web-mjesta u Sandboxu ne dobivaju dobre ocjene za svoje najvažnije ključne riječi i ključne fraze. Nova web stranica bit će tamo na stranicama s rezultatima, ali nije dobro rangirana bez obzira na to koliko je originalan, dobro optimiziran sadržaj i koliko kvalitetnih ulaznih poveznica stranica ima.

Koje su vrste web stranica ranjive da se zaglave u Sandboxu?

Iako se sve vrste web-mjesta mogu smjestiti u Sandbox osim nekoliko iznimaka. Problem se čini ozbiljnim za nove web stranice koje traže rangiranje za visoko konkurentne ključne fraze. Konkurentnije web-stranice vođene ključnim riječima koje traže rangiranje u vrlo konkurentnim pretraživanjima vjerojatno će biti puno dulje.



Koliko dugo stranica ostaje zakopana u Sandboxu?

Pauza u Sandboxu varira od jednog do šest mjeseci, pri čemu je prosječni vremenski okvir boravka tri do četiri mjeseca. Uočeno je da manje konkurentna pretraživanja imaju mnogo kraći boravak, dok hiper-konkurentne ključne riječi često ostaju u pijesku šest mjeseci. Kaže se da je najčešće vrijeme ukopa oko tri mjeseca za većinu pojmova za pretraživanje.

Što razlikuje stranice zarobljene u pijesku i Googleovu kaznu?



Sandbox je događaj samo za Google. Mnogi ljudi, iako vide dobro rangiranje svojih stranica u Yahoou i MSN pretraživanju, pogrešno vjeruju da su pokrenuli Googleovu kaznu. Međutim, to općenito nije slučaj.

Stranice koje je Google kaznio ne pojavljuju se na stranicama s rezultatima Google tražilice čak ni za manje važna pretraživanja. Štoviše, stranice koje su izazvale gnjev Googlea ne pokazuju rang stranice i imaju sivu traku na Google alatnoj traci. A ništa nije točno u slučaju web stranica zaglavljenih u Sandboxu.

Googleov sandbox: Dopustite web stranici da raste svojom prirodnom evolucijom



Google traži web stranice koje nude kvalitetan sadržaj. To je nastojanje da se spriječi pošiljatelje neželjene pošte u stvaranju web stranica koje su samo bljesak u pan, i da se obeshrabri kršenje Googleovih smjernica za webmastere, što u prošlosti nije bila iznimka, u najmanju ruku.

Googleov Sandbox namjerno je pokrenut kako bi se, između ostalog, provjerila upotreba spam stranica za stvaranje ranog prometa i usporila kupnja isteklih naziva domena.

Google nastavlja nastojati da se njegov algoritam rangiranja, ulazne veze, izvorni sadržaj bogat ključnim riječima i upotreba sidrenog teksta ne mijenjaju radi kratkoročne dobiti koja ozbiljno utječe na njegovu vjerodostojnost i standarde kvalitete. Ovo stajalište potaknuto je vizijom Googlea da web-mjesto treba postupno rasti do svoje prirodne evolucije.

Dobivanje temelja prije nego što budete utemeljeni u Sandboxu

Uzemljenje u Sandboxu gotovo je univerzalno za web stranice. Dakle, najbolje je biti spreman na eventualnost. Planiranje unaprijed da budete zakopani u Sandboxu može smanjiti štetu, koristeći vrijeme u svoju korist. Kako filtar Sandboxa ne bi uzrokovao ozbiljnu štetu vašem online, pa čak i offline poslovanju, primijenite sljedeće strategije:

– Boravak u pijesku može se donekle skratiti kupnjom i slanjem web stranice uživo, prije nego što bude spremna za udarni termin.

– Pobrinite se da dodate što više dolaznih poveznica kako biste nastavili dodavati sadržaj na svoje web mjesto. Učinite bilo što osim povećajte pojavljivanje svoje stranice na Interneru

– Kupite i registrirajte naziv domene i parkirajte ga. Na taj način će se dio pješčanog vremena provući kroz Googleov pješčani sat prije nego što vaša stranica bude spremna za pokretanje. U međuvremenu možete pripremati sadržaj kada vaša stranica postane javna

– Planirajte vrijeme pokretanja vaše web stranice kako bi vremensko razdoblje Sandboxa prošlo kada vaša stranica najviše treba visoko rangiranje u tražilicama. Planirajte ulazak u Sandbox tako da svoju web-lokaciju oživite najmanje tri mjeseca ranije nego što je očekivano.

Uspon iz moratorija: ključne strategije koje stvarno funkcioniraju!

Osim svih vaših strepnji i zabrinutosti, vaš boravak u Sandboxu jednostavno je izvrsna prilika da poboljšate svoju stranicu i obogatite je na način na koji Google nikada neće odbiti da je prihvatite na vrhu ljestvice. Možete kopati po pijesku kako biste napravili nišu u optimizaciji svoje web stranice.

Evo kako se upustiti u…

– Iskoristite vrijeme u živom pijesku za dodavanje dolaznih poveznica na svoju web stranicu dok ste u Sandboxu. Još bolje, ako možete primijeniti strategiju razmjene veza upravo u ovom trenutku.

– Posegnite za korisnim imenicima kao dobrim izvorima jednosmjernih poveznica, dodatnog Page Ranka i potencijalnog prometa posjetitelja. Podnošenje u razne internetske imenike, uključujući The Open Directory Project, dugoročno je prilično povoljno

– Dizajnirajte i razvijte promotivne i marketinške strategije za svoju web stranicu kako biste povećali i održali razinu prometa tijekom hibernacije u pijesku.

– Izgradnja zajednice ili izgradnja snažnih ulaznih veza kroz partnerstva se više isplati. Ako uspostavite izvore prometa izvan tražilica, vidjet ćete dobrodošao porast razine prometa nakon što izađete iz Sandboxa.

– Kada ste zarobljeni u Googleovom pijesku, možete staviti sa strane proračun za AdWords program, tj. Googleov oglašivački program plaćanja po kliku. To će vam, naravno, pomoći da se izložite i promovirate na Googleu, kao i na mnogim pretraživačkim i kontekstualnim partnerskim stranicama

– Radije ne umanjujte promet s drugih tražilica kao što su Yahoo, Ask Jeeves i MSN, za koje se čini da sve nemaju nikakvu vrstu Sandboxa. Može funkcionirati prilično dobro jer web stranice koje imaju dobru optimizaciju za tražilice “na stranici” rade vrlo dobro u tim tražilicama.

Što vam je najviše potrebno dok ste u pauzi? Prava strategija, vrijeme i strpljenje

Sandbox nije nešto na što ste na kraju osuđeni. To nije zvono smrti ni za vašu stranicu. Nije mu cilj spriječiti vas u uspjehu.

Vrijeme i strpljenje vaši su najbolji prijatelji dok se suočavate s ovom teškoćom pod uvjetom da izvršite pravu kombinaciju strategija. Možda nećete morati počupati svu kosu s glave. Dodavanje moćnih dolaznih poveznica, s jakim sidrišnim tekstom veze, te dodavanje relevantne i bogate ključne riječi i svježeg sadržaja pomoći će vašoj web stranici da se izdigne iz Sandboxa, prije nego kasnije.

Oprema za bordanje za zabavu

Kako nam se zimska sezona brzo približava, vrijeme je da se počnemo pripremati za skijanje. Burton Snowboarding Gear jedna je od najboljih tvrtki koja je osmislila opremu za snowboarding koja je namijenjena onima koji vole zabavu. Dok se druge tvrtke za proizvodnju snowboarda obično usredotočuju na profesionalnu opremu koja je oblikovana prema “opremi koju koriste profesionalci” ili nekom drugom sličnom prodajnom mjestu, Burtonov fokus je na nama ostalima koji samo želimo snowboardati iz zabave, dobro se zabaviti, i ostanite topli i udobni dok to radite.

Burtonova linija ne uključuje samo snowboarde, već i odjeću i dodatke koji se fokusiraju na moderan izgled, sigurnu izvedbu i udobnost korisnika. Iako također imaju vlastitu liniju opreme za natjecanje , velika većina njihove opreme namijenjena je ležernom uživanju i korištenju. Evo nekoliko uzoraka njihove ponude.

Snowboardi za djecu i početnike – ovi snowboardi dizajnirani su poput bicikala s kotačima za trenažer, jer su njihova ravnoteža i oblik vrlo popustljivi na padinama. Što se tiče performansi, ne očekujte da ćete izvoditi vratolomije s ovim daskama, ali ako ne znate mnogo o snowboardu, možete očekivati da ćete jesti snijeg puno manje nego što biste jeli s normalnom daskom.

Snowboardi srednje do napredne razine – ovo su snowboardi vrhunske kvalitete dizajnirani za brzinu i agilnost. Ako zapravo znate što radite i želite ići na padine s daskom koja će vam omogućiti da se oslanjate na svoje stvari, ovo su dobre kupovine. Samo se uvjerite da stvarno znate svoj posao, jer se ove daske mogu okretati prilično brzo, a ako niste baš tako okretni kao što mislite da jeste, mogli biste napraviti prilično dobrog snjegovića na padinama.

Dječja odjeća – snowboarding je za svakoga, čak i za malu djecu, a Burtonova linija uzima u obzir visoke čimbenike topline i sigurnosti u njihovoj dječjoj odjeći. Tople višeslojne čarape, kričave jakne koje će vam pomoći da lakše uočite svoju djecu na padini i hlače koje zadržavaju toplinu samo su neke od ponuda. Postoje čak i dodatne linije za djevojčice, uključujući jakne i kape od flisa. One su namijenjene jednako dobrom izgledu kao i zaštiti i toplini svojih nositelja.

Odjeća za odrasle – to je standardna snježna oprema za odrasle u punoj veličini koja pruža toplinu i zaštitu. Međutim, Burtonova linija zimske opreme za odrasle također nudi veći stupanj slobode kretanja nego neki drugi proizvođači zimske opreme. Iako su još uvijek topli i udobni, ove jakne, čizme i hlače su lagane i čvrste kako bi omogućile brze i jednostavne pokrete.

Torbe za opremu – Burtonova linija torbi za zimsku opremu napravljena je tako da se oblikuje na leđima snowboardera tijekom trčanja. Kompaktne, lagane i napravljene s plitkim profilima koji smanjuju otpornost na vjetar, ove se torbe mogu nositi na dasku bez brige hoće li vas njihova težina i ravnoteža izbaciti s nogu u ključnom trenutku. Čak je i raspored remena uzet u obzir, jer su dizajnirani da izbjegnu vezivanje ruku i ramena osobe tijekom snowboarda.

Torbice za remen – Burton također ima niz torbica za remen koje su male šanse ako se ne želite gnjaviti s punim ruksakom na stazi za snowboarding. Neke od ovih torbica za pojas čak su specijalizirane, poput onih namijenjenih držanju prosječnog prijenosnog CD playera tako da možete slušati svoje omiljene zvukove dok ste na padinama.

Pravi ili OEM toneri za printere

Pravi također poznati kao “proizvod originalne opreme” (OEM) su spremnici koji se prodaju od strane proizvođača pisača. Proizvođači nude određene

Kako uzimati kurkumu kao lijek?

Odakle dolazi kurkuma? Kurkuma porijeklom dolazi iz Azije gdje se već stoljećima koristi kao prirodan lijek. Također, kurkuma se sve