HEKLANJE

Izgradite ga i oni će doći… Da, točno!

Čudi me, ljudi još uvijek vjeruju da sve što trebaju učiniti je “sagraditi to i oni će doći”. Obećavam da je to jedini filmski citat koji ću upotrijebiti. Nakon što sam osobno razvio više od 100 web stranica od 1997. godine, uvijek sam zapanjen ljudima koji se žale da je neka web stranica neuspješna i krive osobu koja ju je izradila. Imati web stranicu samo je pola uspjeha! Morate promicati, promicati i onda još promicati. Bez obzira na to koliko je dobar vaš proizvod, nitko ga ne može kupiti ako ne zna za njega.

Najprije mi dopustite da kažem da je vrlo važno imati nekoga da razvije prilagođenu web stranicu za vas. Pojeftiniti i kupiti montažnu web stranicu obično je uvod u neuspjeh. Da, pristupačni su i znam da imate ograničen proračun, ali nikada ne zaboravite “Dobijete ono što platite”.



Sada na stvar. Postoji jednostavna formula za uspjeh. Potrošite novac = zaradite novac. Zvuči jednostavno, zar ne?
Prvo shvatite koliko si možete priuštiti da platite programeru za svoju web stranicu, ako imate proizvod za prodaju, trebali biste razmišljati u rasponu od 1000 USD. Također pronađite programera koji vjeruje u web standarde, vjerujte mi da je to važno.

Zatim odredite mjesečni proračun za oglašavanje i mudro ga potrošite. Ovo je daleko najvažniji savjet koji mogu dati. Vaše web mjesto neće samo od sebe skočiti na vrh tražilica ili čudesno razviti posjetitelje. Dok smo na temi tražilica, imajte na umu da osoba na webu ima samo 4% šanse završiti na vašoj web stranici putem tražilice. Najvjerojatnije će pronaći vašu stranicu dok pregledavaju drugu web stranicu. Najbolje je da, ako si to možete priuštiti, angažirate renomiranu tvrtku za promociju vaše web stranice. Oni će znati što će raditi, a što je bacanje novca. Ako si ne možete priuštiti unajmljivanje tvrtke, potrudite se prije nego što potrošite svoj novac. Oglašavajte samo na web stranicama koje su relevantne za vaš proizvod inače uzalud bacate novac.

Ovo vodi do naše treće točke. Vjerujte u moć razmjene linkova. Nije me briga što će to učiniti za vas u tražilicama. Što više linkova objavite, veća je vjerojatnost da će netko kliknuti tu vezu i završiti na vašoj web stranici. Ako imate ograničen proračun, ovo je najbolji način za promoviranje vaše web stranice.

Ovaj članak pokriva samo osnove. Očekujte drugi dio koji će sadržavati više detalja o internetskoj promociji.

Savjeti za partnerski program

Kako da počnem? Affiliate marketing je lako započeti. Sve što trebate je web stranica koja cilja na određenu nišu. Specijalizirane