HEKLANJE

Izgradnja resursa autoriteta

TEMU APP 100 E KUPON

Sadržaj je kralj na ovlaštenim stranicama, imaju više stranica kvalitetnog sadržaja i više poveznica na referentne informacije. Sadržaj bi trebao biti relevantan za temu, originalan i svakako ažuran. Vaš je cilj učiniti web mjesto tako visokokvalitetnim odredištem za nišu da će ga druga web mjesta upućivati na bočice veza na stranice sa sadržajem.

Prijeđimo odmah na stvar. Ako vam je namjera izgraditi web-stranicu Authority, bitno je da vaše znanje o niši koju namjeravate pokriti bude široko i dobro istraženo. Morate poznavati tržišne uvjete i čitatelje koje ciljate kako biste mogli u potpunosti razumjeti sadržaj koji trebate pružiti svojim posjetiteljima. Trebali biste biti u kontaktu s drugim kvalitetnim stranicama unutar svoje niše radi mogućnosti umrežavanja.



Evo koraka za izradu izvora autoriteta.

Istražite svoju nišu ili proizvod. Morate znati sve o onome što prodajete ili o temi kojom će se vaša stranica baviti. Dakle, nabavite sve podatke koje možete o tome. Ovo istraživanje će vam dati sadržaj za vašu web stranicu. Rasporedite informacije u sažetom i lako razumljivom obliku. Što više znate o onome što nudite, lakše ćete napisati dobar sadržaj.

Znate za svoju nišu pa sada istražite tržište. Većina velikih korporacija koje provode istraživanje tržišta angažirat će istraživače za taj zadatak. Potreban je sustavan pristup velikoj količini statistike i poznavanju tržišta. Morate identificirati i poznavati svoju konkurenciju zajedno s trenutnom tržišnom situacijom u industriji. Koristite ove podatke za prilagodbu sadržaja svoje web stranice. Upotrijebite svoje znanje o tržištu kako biste si postavili ciljeve, a vaše će vam istraživanje dati vrijedne veze na sadržaje izvan web-mjesta na koje se možete povezati kao izvore s vašeg.

Sada upoznajte svoje posjetitelje. Identificirajte čitatelje unutar vašeg tržišta koje namjeravate ciljati. Poznavanje posjetitelja omogućit će vam da svoje znanje upotrijebite za oblikovanje sadržaja prema ciljanom prometu. Da biste privukli i zadržali publiku za koju želite da upravlja vašom web lokacijom, morat ćete im dati vrijedan sadržaj kako bi se vraćali.

Zatim upotrijebite svoje znanje o niši i demografiji ciljanog prometa kako biste isplanirali svoj autoritetni resurs. Ovo je apsolutno najbitniji od svih koraka. Tijekom planiranja imajte na umu ključne riječi i strategije veza. Razmislite o dodavanju ideja za primamljivanje veza koje ste možda dobili iz umrežavanja s drugim webmasterima u niši. Blogovi su zgodan dodatak jer olakšavaju dodavanje svježeg sadržaja. Posjetitelji bi se trebali osjećati opušteno na vašoj stranici i biti u iskušenju da se vrate po još.

U fazi dizajna i razvoja vaš projekt se počinje okupljati. Ovdje možete pronaći web hosting, registrirati imena domena i dizajnirati konačni proizvod koji će se postaviti na poslužitelj. Izgled i dizajn vaše web stranice trebali bi vam pomoći da definirate tko ste za web zajednicu.

Dakle, imate znanje, vaš autoritetni resurs je istražen, planiran, dizajniran i učitan. Što sad? Sada morate obavijestiti sve o tome, a to znači marketinški plan.



Detaljan mrežni marketinški plan uključivat će optimizaciju tražilica sa sveobuhvatnom kampanjom za izgradnju poveznica, online marketing na web-mjestima unutar iste stranice ili putem oglašavanja s plaćanjem po kliku. Održavajte svoju web stranicu ažuriranom sadržajem i softverom te pratite statistiku prometa kako biste izvršili marketinške prilagodbe prema potrebi.

Slijedeći ove korake, doći ćete na put ka stvaranju pravog ovlaštenog resursa koji će vaši posjetitelji cijeniti. Razmislite o njima dok planirate svoju web stranicu. Želite li da vaša web stranica bude samo još jedna od milijuna postojećih ili želite pružiti ovlašteni resurs koji je doista jedinstven?