HEKLANJE

Stvari koje treba izbjegavati u nagradnoj kreditnoj kartici

TEMU APP 100 E KUPON

Teška konkurencija na tržištu između različitih izdavatelja kreditnih kartica prisiljava te tvrtke da osmisle vlastite strategije privlačenja više kupaca da se prijave za njihovu kreditnu karticu. Pojava nagradnih kreditnih kartica u raznim kategorijama i značajkama može biti pomalo zbunjujuća za potencijalne vlasnike kartica.

Kao kupac, imajte na umu da ne žele svi izdavatelji kreditnih kartica doista dobrobit vlasnika kartice. Iako neke nagradne kreditne kartice zaista mogu funkcionirati u vašu korist, neke tvrtke koje izdaju kreditne kartice traže vlastitu prednost i koriste programe nagrađivanja samo kao sredstvo za prikrivanje nerazumnih uvjeta i uglavnom kako bi privukle vlasnika kartice da potroši više na kreditnoj kartici.



Raspravljajmo o nekim stvarima koje treba izbjegavati kada tražite pravu nagradnu kreditnu karticu:

Visoka godišnja naknada Nagradne kreditne kartice

Klonite se nagradnih kreditnih kartica koje imaju skupu godišnju naknadu. Razmisli o tome. Ako ćete dobiti 1% za svaki dolar potrošen na vaše kupnje, tada ćete dobiti samo 50 USD nagrade za kupnju od 5000 USD. Ako trebate platiti godišnju naknadu od 50 USD svake godine samo da biste dobili nagradu od 50 USD, mislite li da se isplati?

Uvijek izračunajte točan mogući iznos nagrada koji možete zaraditi i usporedite ga s uplatom koju biste morali platiti svake godine da obnovite članstvo na kreditnoj kartici. Postoje nagradne kreditne kartice koje dolaze bez godišnje naknade i nude isti bodovni sustav. Nemojte se lako privući ključnim značajkama kojima određeni oglašivači kreditnih kartica nagrađuju. Umjesto toga, pročitajte pune uvjete i odredbe kako biste bolje vidjeli koje točne poticaje možete dobiti.

Nagradne kreditne kartice s visokim kamatama

Pripazite na nagradne kreditne kartice s visokim APR-om, a istovremeno imaju promjenjivu kamatnu stopu. Uvijek imajte na umu da će vam biti naplaćene kamate svaki put kada ne podmirite mjesečno stanje kreditne kartice na vrijeme. Ako je to slučaj, mogli biste završiti plaćajući vrlo skupe račune kreditnim karticama koji nisu ni blizu maloj količini nagrada koje zaradite.

Nadalje, promjenjive kamatne stope oslanjaju se na primarnu kamatnu stopu. Dakle, kada se primarna stopa poveća, vaš APR se također može dramatično promijeniti iz razumne stope u vrlo skupu. Imajte na umu da varijabilni APR također dolazi s minimalnim ograničenjem, što znači da čak i ako glavna stopa padne, vaš APR neće pasti ispod postavljenog minimalnog ograničenja.



Nagrađuje kreditne kartice s datumima zatamnjenja

Neke nagradne kreditne kartice nameću datum zamračenja za prikupljanje bodova, kao i za iskorištavanje bodova. Ako je to slučaj, možete na kraju izgubiti sve bodove koje ste već zaradili samo zato što niste skupili minimalni broj bodova koji će vas kvalificirati za nagradu. Također, pripazite na uvjete iskorištavanja bodova koje ste zaradili. Na primjer, neke kreditne kartice gube nagradne bodove ako vlasnik kartice ima nepodmireno stanje na svom računu. Ako uvjete ne razumijete vrlo jasno, možete izgubiti svoje nagrade, a da toga niste ni svjesni.

Kupnja gitare online

Internet je promijenio mnoge normalne stvari koje radimo u našim životima. Većina ovih promjena odnosi se na način na koji