HEKLANJE

Je li Weekend Facelifting pravi izbor za vas?

TEMU APP 100 E KUPON

Kao dio prirodnog procesa starenja, mnogi ljudi počinju osjećati opuštenu kožu i masne naslage na području vrata i čeljusti, probleme koji se tradicionalno rješavaju operacijom zatezanja lica. Međutim, mnogi potencijalni pacijenti oklijevaju s liftingom lica jer se brinu da će izgledati “previše iscrpljeno” i da će proći kroz dugo i bolno postoperativno razdoblje ozdravljenja.

Kao odgovor na zahtjev pacijenata za mlađim, prirodnim izgledom koji im ne oduzima puno vremena od pretrpanog rasporeda, razvijen je “vikend facelifting”. Ovo je revolucionarna nova tehnika koja nudi jednostavniju i manje invazivnu alternativu tradicionalnom faceliftingu.



“Vikend lifting lica” općenito podrazumijeva ograničene postupke oblikovanja lica – poput liposukcije i zatezanja kože u području vrata, vilice i brade – koji zacjeljuju u nekoliko dana uz nekoliko problema s oporavkom. Iako nema iste opsežne rezultate kao potpuni kirurški lifting lica , vikend lifting lica omogućuje ljudima da se brzo vrate na posao i smanjuje rizik od komplikacija.Zapravo, pacijent može obaviti postupak u petak i zatim se vratiti na posao sljedećeg ponedjeljka – otuda i naziv “vikend lifting lica”.

Vikend lifting lica obično se izvodi ambulantno, a operacija traje jedan sat ili manje. Radi se u lokalnoj anesteziji, što je čini puno sigurnijom od operacije koja se izvodi u općoj anesteziji, poput potpunog liftinga lica. Tijekom operacije liječnik napravi minimalni rez skriven u prirodnom naboru brade. Kroz taj se rez usisava višak masnoće s vrata, što uzrokuje skupljanje i zatezanje kože. Ako je potrebno, to može biti popraćeno zatezanjem mišića i ugradnjom implantata za bradu, čime se stvara isklesaniji profil.

Za razliku od konvencionalnog faceliftinga, koji može rezultirati nepoželjnim ožiljcima i “plastičnim” izgledom, vikend lifting dovodi do prirodnog, pomlađenog izgleda bez ikakvih vidljivih ožiljaka ili izgleda velikog kirurškog zahvata – tako da postupak može biti potpuno intiman ako se želi .

Kratko razdoblje oporavka nakon zahvata popraćeno je malom ili nikakvom boli, dok su otekline i modrice – ako se uopće pojave – minimalne.

Unatoč ovim prednostima, vikend lifting nije za svakoga. Iako će rezultirati mladolikim izgledom lica, zahvat se uglavnom odnosi na donji dio lica, a najprikladniji je za pacijente s teškim vratom, nedefiniranom linijom čeljusti ili dvostrukom bradom. Vikend lifting lica ne može ispraviti specifične probleme poput opuštene mišićne strukture, nazolabijalnih bora ili bora u srednjoj trećini lica. Također, postupak se preporučuje osobama koje imaju rane znakove starenja lica i imaju relativno dobru elastičnost kože.

Ovdje je pregled glavnih razlika između vikend liftinga i tradicionalnog postupka faceliftinga:

Facelifting:



• općenito se koristi za pacijente s slabom elastičnom kožom
• zateže sva veća područja kože lica
• operacija traje oko 3 sata
• rezovi na i oko ušnih nabora
• cijena varira ovisno o obavljenom poslu, može se kretati od 7.000 do 12.000 USD
• naknada se odnosi na operaciju, anesteziju i operacijsku salu
• općenito traje 5 do 10 godina

Vikend lifting lica:

• najbolji kandidati imaju dobru elastičnost kože
• zahvaća uglavnom donji dio lica
• operacija traje oko 1 sat
• mali rez ispod brade
• povratak na posao za nekoliko dana
• cijena varira ovisno o postupku, u rasponu od 4.000 do 6.000 USD
• Duljina trajanja ovisi o različitim čimbenicima koji utječu na individualnu elastičnost kože



Vikend lifting lica može vam pružiti pomlađen i blistav izgled, izvlačeći vas mlađe i dramatično bolje. Ako imate pitanja o ovom postupku, nemojte se ustručavati razgovarati s kvalificiranim estetskim kirurgom koji vam može pružiti dodatne savjete i smjernice.