HEKLANJE

Prihod od podružnica – iskoristiti novac?

TEMU APP 100 E KUPON

Komercijalne radijske postaje ponekad popune svoje reklamne termine s vrstom reklama poznatih kao Per Inquiry (PI). Ova vrsta oglašavanja ne jamči apsolutno ništa unaprijed, ali radijska postaja dobiva proviziju kada slušatelj koristi individualizirani besplatni broj za kupnju oglašenog proizvoda.

Razlozi zbog kojih neke radijske (i televizijske) postaje prihvaćaju ovu vrstu oglašavanja su jer postoji potencijal za prihod, dok taj potencijal nestaje ako odluče ne prihvatiti ovu vrstu oglašavanja.



To je ista premisa koja stoji iza strategija zarade partnera na internetu. U ovom scenariju tvrtke drugim, sekundarnim, vlasnicima web stranica nude mogućnost zarade kada se sekundarna web stranica uspješno koristi kao portal između potencijalnog kupca i primarne web stranice.

U biti, kada postanete podružnica, dobivate sredstva za praćenje dolaznog prometa. Ako je pojedinac koji je kupio proizvod započeo proces na vašoj web stranici, tada ćete biti zaslužni za prodaju. Zauzvrat ćete dobiti proviziju za tu prodaju. U mrežnom okruženju to se može učiniti bez upotrebe ruku.

Budući da možete primiti novac samo od prodaje obavljene pomoću vaše stranice, važno je osigurati da je vaša stranica što je moguće bolje razvijena. To znači da vaša stranica ne samo da mora izgledati sjajno, već bi trebala biti i dobro rangirana u tražilicama.

Možda se pitate zašto bi netko uopće bio zainteresiran za razvoj affiliate programa. Uostalom, zašto bi vam morali platiti za nešto što je istaknuto na njihovoj web stranici.

Jedno od ključnih načela u poslovanju je potreba za reklamiranjem vašeg proizvoda. Partnerski programi prihoda pružaju relativno jeftin način oglašavanja proizvoda.

Sekundarne stranice rado pristaju staviti informacije o proizvodu na svoju web stranicu, dalje rade na predstavljanju proizvoda u vrlo pozitivnom svjetlu. Neka web-mjesta za prihod od podružnica cijelo će web-mjesto posvetiti proizvodu. Za primarno mjesto ovo pruža nevjerojatno sredstvo za oglašavanje. Štoviše, vlasnik izvorne stranice ne plaća apsolutno ništa dok se proizvod ne proda putem ove sekundarne stranice.

Mnogi vlasnici primarnih web stranica otkrili su da je i jeftinije i učinkovitije platiti pojedincu za stvarnu prodaju nego platiti za oglašavanje koje može, ali i ne mora dovesti kupce.



Ovaj postupak dopušta gotovo svakom vlasniku stranice da zatraži udio u prihodu koji je obično bio rezerviran samo za agente za oglašavanje.