HEKLANJE

Savjeti za dražbe za prodavatelje i ponuditelje

TEMU APP 100 E KUPON

Na prvi pogled, prodaja i kupnja artikala putem interneta čini se lakim poput slanja e-pošte ili preuzimanja pjesme nakon nekoliko klikova mišem. No s obzirom na brzinu kojom se pojavljuje i nestaje nekoliko web stranica za internetske dražbe i kupnju te sve veći broj prijevara s nadmetanjem na internetu, može se reći da internetske dražbe postaju rizični pothvati.

Popularnost aukcijskih i trgovačkih stranica trivijalizirala je pitanje sigurnosti od lažnih transakcija. Kako internetske tvrtke poput eBaya nastavljaju gomilati pritužbe kupaca različitog stupnja, mrežni prodavači, kupci ili ponuđači trebali bi ulaziti u internetske transakcije pronicljivog oka i naoružani barem osnovama internetskih aukcija.



U suštini, postoje dvije strane u dražbi. Jedan je prodavač, a drugi ponuditelj. Dogovaraju se o kupnji predmetnog predmeta od jedne strane od druge. Za prodavatelja je glavna motivacija iznos najveće pobjedničke ponude. S druge strane, motivacija ponuditelja je predmet dražbe. Iako uključuje različite transakcije, obje su izložene rizicima povezanim s mrežnim transakcijama.

Savjeti za prodavatelja/aukcionara

Dobra aukcijska stranica mora imati dobar promet, jer što je šira baza korisnika, veće su šanse da se predmet proda. Također morate paziti na jasne politike privatnosti i sporova te procedure u slučaju neuspjele transakcije. Naknade i provizije moraju biti navedene crno na bijelo i mora nuditi pouzdan način plaćanja kao što je escrow ili Paypal. Budite profesionalni. Od pisanja pozadine o vašem artiklu do predstavljanja prodaje zainteresiranim kupcima, pobrinite se da svoje odredbe i uvjete prodaje dobijete jasno kako biste izbjegli nesporazume. Budite dostupni za online upite putem Skypea, YM, AIM ili YM jer će ljudi uvijek komunicirati s ljudima koji imaju dobre komunikacijske linije. Postprodaja ne znači završetak prodajne transakcije jer je prodaja usavršena isporukom artikla kupcu ili pobjedniku. Pratite zatvorenu prodaju i otpremu artikala e-poštom ili telefonskim pozivom ili stanite dostupni za daljnje upite.

Savjeti za kupca/ponuđača

Internetski kupac/ponuditelj ima više razloga da bude oprezniji i da s većom razboritošću pristupi svakoj internetskoj prodaji. Sve veći broj prijevarnih aktivnosti u mnogim internetskim poduzećima dovoljan je razlog da budemo oprezniji i posebno oprezni prije nego što odvojimo gotovinu ili platimo kreditnom ili debitnom karticom. Uvijek budite sigurni tako što ćete uvijek provjeravati reputaciju ili povratne informacije prodavatelja, koje obično daju aukcijska mjesta na mreži. Iako ne možete biti sigurni je li vaša ponuđena cijena prava cijena, barem imajte ideju kolika je tekuća stopa za stavku za koju se nadmećete. To možete učiniti tako da provjerite konačne pobjedničke ponude za slične stavke na drugim aukcijskim mjestima. Ne ustručavajte se nazvati ili poslati e-poštu prodavatelju ako imate pitanja. Provjerite daje li prodavatelj dovoljno informacija o predmetu koji se prodaje na dražbi. Jedan od pokazatelja da prodavač nešto skriva je kada su informacije dane obmanjujućim ili zbunjujućim jezikom ili vrlo sitnim slovima. Zadnje, ali ne i najmanje važno; nemojte samo odbaciti svoja razmišljanja. Ako osjetite nešto sumnjivo, ne gubite više ni sekunde na to.

Kako zračiti nokte?

Sve žene uživaju u lijepim noktima. U svakom slučaju, odlazak u salon može biti malo skuplji. Ako sami naučite crtati