HEKLANJE

Jednostavan postupak u dizajniranju letaka

TEMU APP 100 E KUPON

Letak je način prikazivanja vaših ideja, kao i emocija u smislu riječi, slika i zatim grafika. Način na koji predstavljate svoje ideje u letku odredit će ili utjecati na percepciju vaših čitatelja u smislu poruka koje prenosi vaš letak. Informacije u vašim letcima omogućit će vašim kupcima da odluče jesu li vaše informacije relevantne za njih ili su samo gubitak njihovog vremena.

Dizajn letka mora biti kreiran na takav način da se cijela poanta o kojoj želite raspravljati u letku prenosi na izravan i koncizan način koji je dovoljno učinkovit u poticanju komentara, kao i djelovanja čitatelja. Što se tiče teksta koji se koristi, on mora imati sljedeće karakteristike: uvjerljivost, mora biti zanimljiv, vrijedan pažnje i od pomoći. Kreirajte svoj tekst na način da će ostaviti trag u svijesti čitatelja. Zatim pazite da koristite samo kratke odlomke i zatim ih svakako označite naslovima. Za sekvencijalne ideje upotrijebite grafičke oznake jer ih je lakše čitati. Također, za one informacije na koje možda želite staviti naglasak, možete istaknuti ili upotrijebiti drugi font, a zatim podebljati tekstove.



Dizajn slike također je važan u letku jer će vam pomoći da učinkovitije prenesete svoju poruku. Slike koje ćete koristiti za letke ovisit će o predmetu ili temi vašeg letka. Proces izgleda zahtijeva pažljivo planiranje, a to bi zahtijevalo timski rad budući da ćete vi odlučivati o vrsti teksta i slika koje ćete koristiti za svoje letke. Raspored bi zahtijevao početne skice koje bi pokazale gdje želite da vaš tekst bude postavljen, gdje će biti postavljeni naslovi, gdje će ići slike, koje su boje najbolje za tekstove i za pozadinu.

Nakon postupka izgleda započet će ispis. Dizajn bi sada bio učitan u računalo. Za upisivanje i oblikovanje teksta bit će potreban program za obradu teksta kao što je MS Word. Ali za one iskusne korisnike računala možda će radije koristiti QuarkXpress ili Adobe Photoshop posebno za proces dizajniranja. Ali za one koji nemaju računala i ne znaju kako se njima služiti, postoje profesionalni pisači na koje možete preuzeti svoj projekt letka. A ako vam ikada bude dosadan zadatak posjetiti svaku lokalnu tiskaru u vašem mjestu, uvijek možete surfati na mreži za profesionalne tiskare koje nude pristupačne cijene za vaš projekt letka. Mnogo je lakše i praktičnije tražiti na internetu.

Stvari koje morate zapamtiti da date upute svojim pisačima – uobičajene stvari koje se događaju, posebno kada svoj projekt letka odnesete u tiskaru su da oni obično izrežu letak na potrebnu veličinu i stoga ih nikada ne smijete zaboraviti uputiti da ostave marginu za izrez. Margina odstupanja obično je prostor od 2 mm oko ruba dizajna koji se obično gubi tijekom procesa rezanja. Još jedna stvar, slike bi trebale biti spremljene kao 300 dpi i pohranjene u JPG ili TIF datotekama. Ali ako ikada kvaliteta slike bude preniska, postoji mogućnost da njezini kutovi postanu nazubljeni. Papiru koji ćete koristiti također treba posvetiti veliku pozornost budući da su pretanki papiri skloni mrljama prilikom nanošenja boja.

Google me

Svi smo nekada “odguglali” svoje ime i prezime na Google-u, no ovaj čovjek je otišao korak dalje odlučio je okupiti