HEKLANJE

Jednostavna kupovina kreditnom karticom ako znate što tražiti

TEMU APP 100 E KUPON

Danas je u društvu teško proći bez kreditne kartice. Postoje trenuci kada su zgodni, primjerice kada ste upravo uživali u dobrom obroku, ali nemate 100 USD u novčaniku, i trenuci kada su bitni, primjerice kada želite unajmiti automobil. Osim ako nemate naviku hodati uokolo s kovčegom punim gotovine, unajmiti automobil bez kreditne kartice gotovo je nemoguće. Iako je posjedovanje kreditne kartice bitan alat za poslovanje u modernom društvu, ne želite bilo koju kreditnu karticu jer nisu sve iste. Postoje tisuće različitih banaka koje nude glavne kreditne kartice, a pametan potrošač odvojit će vrijeme za usporedbu prije podnošenja zahtjeva i potpisivanja dokumenata.

Svaka banka izdavatelj slobodna je, unutar određenih parametara, postaviti svoje uvjete. Evo nekih stvari koje biste trebali razmotriti prije podnošenja zahtjeva za kreditnu karticu:



Kamatna stopa – Ovo je kamatna stopa po kojoj će se naplatiti vaš neplaćeni dug. Ako ste pametni, platit ćete svoj dug u cijelosti svaki mjesec, ali ponekad to nije moguće. Kamatne stope mogu jako varirati, pa ćete htjeti pronaći onu koja je što niža.

Fiksna ili varijabilna stopa? Neke kreditne kartice imaju kamatne stope koje su vezane uz neki tržišni indeks, kao što je primarna stopa i mogu varirati ovisno o stopi. Druge kartice imaju fiksne stope koje se, u teoriji, neće mijenjati tijekom vremena.

Zadana stopa – Ovo je kamatna stopa koja bi se mogla primijeniti na vaše kupnje ako ne platite račun na vrijeme. Dobiti nisku kamatnu stopu je lijepo, ali ako platite kasno, ta stopa od 10% bi preko noći mogla postati 30%, stoga pažljivo pročitajte sitna slova.

Grace period – Neke kartice će odmah naplatiti kamate na nove kupnje; drugi daju “razdoblje odgode” od 25 dana prije nego što se primijene kamate. Imati razdoblje odgode je zgodna značajka, budući da možete izbjeći nakupljanje kamata na kupnju prije nego što je donesete kući iz trgovine.

Nagrade – Neke kartice nude nagrade, kao što su milje za česte letove, bonusi za povrat gotovine, popusti na usluge ili robu ili bilo koju od niza drugih kreativnih stvari koje banke izdavatelji mogu smisliti. Ove nagrade mogu biti vrijedne ako često koristite karticu i odmah plaćate svoj račun; inače mogu biti prilično skupi. Kamatne stope na karticama s nagradama obično su nešto više nego na nenagradnim karticama, pa biste to trebali uzeti u obzir prilikom prijave.

Kao što vidite, nisu sve kreditne kartice iste. Ako ste pametan potrošač, odvojit ćete vrijeme da usporedite stotine dostupnih kartica kako biste pronašli onu koja vam najviše odgovara. Postoji niz web stranica koje će vam omogućiti usporedbu; samo upišite “usporedite kreditne kartice” u svoju omiljenu internetsku tražilicu. Možda ćete se iznenaditi onim što ćete pronaći.

Proizvodi za bejzbol—jakne

Bilo da se borite protiv vremenskih nepogoda dok gledate bejzbol ili samo izlazite u šetnju parkom tijekom posebno lijepe večeri,