HEKLANJE

Promena vašeg plana od 401k na jednostavan način

TEMU APP 100 E KUPON

Dakle, što je mirovinski plan od 401k? Plan od 401k zapravo je plan ulaganja u mirovinu koji je subvencioniran isplatama zaposlenika ili radnika i često odgovarajućim angažmanom vašeg upravitelja ili poslodavca. Osim toga, najvažnija prednost za ove planove je da se isplate uzimaju iz vaše plaće prije oporezivanja, a sredstva rastu bez poreza sve dok se ne povuku ili povuku. Također, planovi su u određenoj mjeri neovisni i samodostatni, a dobra stvar je što su upravljivi i praktični.

401k mirovinski planovi su za profit i mnoge vrste udruga i instituta oslobođenih plaćanja poreza mogu kreirati te planove za svoje zaposlenike i radno osoblje. Štoviše, plan od 401K je mirovinski plan za radnike koji podržava korporacija. Isplate i zarade u mirovinskom planu od 401K ne podliježu saveznim porezima i porezima na većinu državnih poreza sve dok se račun ne povuče ili izvuče. S planom od 401K možete uštedjeti i uložiti gotovinu od početne točke prije oporezivanja, a poslodavci će dodati odgovarajuća sredstva vašem, što plan čini još isplativijim. Većinu vremena imat ćete opciju da odaberete koliko želite doprinijeti, do maksimalnog iznosa koji dopušta vlada, kao i opciju da odaberete kamo će vaši doprinosi ići. Svoje ulagačko sredstvo birate iz imenika sredstava koje osigurava vaš sponzor ili upravitelj mirovinskog plana.



Možete saznati kada imate pravo i dopuštenje da počnete uplaćivati doprinose u mirovinski plan svoje tvrtke od 401K od svog menadžera ili direktora za pomoć. Osim toga, nakon što se kvalificirate za prijavu, dobit ćete popis fondova u koje možete odlučiti ulagati. Možete odlučiti uložiti najviše 14.000 USD u 2005. i 15.000 USD u 2006. Postoje brojne pogodnosti i dobici do 401k planova.
Prvo i najvažnije, budući da je doprinositelju dopušteno izvršiti uplatu u svoj plan gotovinom prije oporezivanja, to smanjuje ukupni porez koji se oduzima od svake plaće. Nakon toga, sve uplate tvrtke i nekoliko povećanja temeljnog kapitala oslobođeni su poreza do povlačenja. Štoviše, rezultat stjecanja stalnih cikličkih plaćanja tijekom faze od 25 ili 35 godina je izvanredan.

Osim toga, možete odlučiti gdje ciljati nadolazeća plaćanja ili staviti sadašnju štednju, dajući veću moć nad imovinom doprinositelju. Posljedično, ako vaša tvrtka uplati vaše doprinose, to je kao da primate dodatna sredstva povrh svoje zarade. Osim toga, za razliku od običnog mirovinskog fonda, sva plaćanja mogu se prebaciti s jednog poslovnog plana na drugi plan tvrtke ako promijenite posao.

Budući da je plan individualno ulaganje za vašu mirovinu, zaštićen je zakonima i propisima mirovinskog fonda (ERISA). To vam daje dodatnu sigurnost čuvanja vaših sredstava od ruku vjerovnika u slučaju bankrota. Ovo se ne odnosi na sudske slučajeve vezane uz obiteljske odnose koji se odnose na naloge za razvod braka ili naloge za uzdržavanje djeteta. Doista, mirovinski plan od 401 tisuća dobar je način da se počnete pripremati za ugodnu mirovinu.