HEKLANJE

Jednostavna tajna uštede: Počnite s jednim korakom

TEMU APP 100 E KUPON

“Putovanje od tisuću milja počinje jednim korakom.” To vrijedi i za uštedu novca kao i za bilo što drugo.

Ovih smo dana bili uplašeni misleći da moramo odmah uštedjeti tisuće dolara. Većina nas to jednostavno ne može učiniti, a mediji nam ne čine uslugu kada situaciju čine toliko bezizlaznom da bismo mogli odustati.



Financijsko planiranje trebalo bi se usredotočiti na stvarne ljude, ljude koji imaju problema sa štednjom, ljude koji stvarno trebaju pomoć koja je umjesto toga usmjerena prema bogatima.

Kao rezultat toga, mnogi od nas misle da ako možemo uštedjeti samo, recimo, 10 dolara mjesečno, onda se to ne isplati. Nije istina! Jednom kada potrošite tih 10 dolara i shvatite da ste još uvijek dobro, shvatit ćete da možete ostaviti malo više.
Možda je povećate na samo 20 USD mjesečno, ali to je 240 USD godišnje, plus kamate koje ćete dobiti za stavljanje novca na štedni račun ili tržište novca. Trebate samo 250 USD da otvorite IRA, a to je vrijedan cilj.

Čak i ako se držite 10 dolara mjesečno, to je 120 dolara godišnje, a ako mislite da to nije puno novca, vjerojatno si možete priuštiti da odložite više.
Najbolji dio ove tehnike je da steknete naviku štednje. Nakon što to učinite, štednja može rasti i rasti kako se vaš prihod povećava, rashodi smanjuju ili dobivate malo dodatnog novca od svoje porezne prijave, bonusa za rad itd.

Evo nekoliko savjeta kako uštedjeti više ako započnete s malim:

Plati prvo sebi. Već ste to čuli, ali to je zato što djeluje. Kada plaćate račune, napišite sebi ček. Deponiranje samo 5 USD od svake plaće na štedni ili novčani račun trebalo bi vas dovesti do tog početnog cilja od 10 USD mjesečno. Ako je to bezbolno, povećajte na 10 USD po plaći. Ako nakon nekoliko mjeseci ustanovite da je 10 dolara bezbolno, povećajte ga još malo. Nastavite s ovim i mogli biste se iznenaditi koliko si možete priuštiti da potrošite!

Ako vaš poslodavac nudi izravni depozit, još bolje. Otvorite štedni račun ili račun na tržištu novca i na taj račun imajte najmanje 5 dolara po plaći. Opet, nastavite povećavati ovo kako se osjećate ugodno uštedjeti novac.

Trošite li 2 dolara dnevno na kavu, kolačić ili neku drugu jeftinu poslasticu? Radite to pet dana u tjednu tijekom 50 tjedana i potrošili ste 500 dolara! Potrošite malo toga na aparat za kavu i mljevena ili cijela zrna kave, a ostatak stavite na svoj štedni račun.



Kada uštedite novac uz dobre ponude ili kupone, razmislite o tome da razliku stavite na svoj račun.

Što je najvažnije, steknite naviku štednje i nemojte podcjenjivati učinak male štednje. Sve što trebate učiniti da biste započeli putovanje je napraviti taj prvi, jedini korak.

Proizvodi za preuređenje doma

Vrata su gotovo kao adresa i identitet doma. Vrata jedinstvenog stila, dizajna i završne obrade odaju ukus svog vlasnika. Dakle,

Kreditne kartice i APR-ovi

Vjerojatno svakodnevno vidite puno ponuda kreditnih kartica bilo da se radi o televiziji, internetu, časopisu ili poštom. U oglasu vjerojatno