HEKLANJE

Jednostavni koraci za lijepu kosu

TEMU APP 100 E KUPON

ODRŽAVANJE KOSE

Postoji nekoliko stvari koje možete činiti redovito, a koje će poboljšati cjelokupno zdravlje i izgled vaše kose, kao i nekoliko stvari koje možete izbjegavati. Općenito, evo nekoliko standarda:



Očešljajte kosu: Da, dobrih staromodnih sto udaraca. To stimulira prokrvljenost vlasišta, uklanja mrtve stanice kože s vlasišta prije nego što se mogu inficirati i raspoređuje sebum po vlasištu za hidrataciju i zaštitu. Sagnite se iz struka i mlohavo objesite dok obavljate dio četkanja. Koristite četku s prirodnom dlakom ili drugu nježnu četku. Budite oprezni i ne žurite. Bolje ići sporo i dobiti samo 30 udaraca, nego ići brzo i riskirati slomljenje ili čupanje kose. Steknite naviku temeljitog četkanja kose prije pranja.

Masirajte vlasište: Prije nego što se tijekom dana zaustavite na njegovanju i češljanju kose, svakako prvo brzo izmasirajte vlasište. Gurnite prste u kosu i samo jastučićima prstiju masirajte tjeme malim kružnim pokretima. Korištenje jastučića prstiju spriječit će vas da polomite kosu, izgrebete tjeme i previše ne pokvarite svoj stil. Zatim promijenite stil, ponovno nanesite sprej (ako ga koristite) i krenite…

Dan odmora: steknite naviku da svojoj kosi dajete odmor jednom tjedno. Nije potrebno prati kosu svaki dan (osim ako ste tinejdžer, imate prljav posao ili se stvarno znojite svaki dan). Ako ste stariji od 20 godina, a nemate osipe ili infekcije (poput prhuti), dajte kosi odmor cijeli dan. Odaberite dan kada inače ne izlazite ili samo obavljate kućanske poslove i obavljate poslove. Ne perite šamponom i ne zagrijavajte stil. Ako se samo osjećate previše prljavo i morate nešto učiniti, nakon temeljitog češljanja kose kako biste rasporedili sebum, jednostavno namočite kosu, nanesite malo dnevnog regeneratora na vrhove, dobro isperite, a zatim povucite u “wet look” konjski rep ili punđa. Odmorite kosu od šamponiranja jednom tjedno, a kad god je to moguće, od feniranja i toplinskog oblikovanja.

Tretmani za regeneraciju: osim ako nemate vrlo tanku, mlohavu kosu, steknite naviku nanošenja dubinskog tretmana za kosu jednom tjedno. Dubinski regeneratori nisu isto što i dnevni regeneratori, a domaći pripravci jako dobro djeluju. Kokosovo ulje posebno je dobro za regeneraciju kose. Očešljajte kosu, lagano je operite i zatim osušite ručnikom. Nanesite dubinski regenerator i zatim omotajte glavu zagrijanim ručnikom kako biste otvorili kutikulu kose i dopustili regeneratoru da se upije. Ostavite 10 minuta do pola i sat. Zatim temeljito isperite toplom vodom kako biste uklonili ostatke regeneratora koji su ostali, zatim hladnom vodom kako biste zatvorili kutikulu kose. Ispiranje kose hladnom vodom može biti pomalo neugodno, ali može učiniti nevjerojatne stvari za izgled vaše kose. Zatvara kutikulu dlake blizu stabljike, što povećava sjaj i upravljivost te pomaže održati kosu jakom. Za sjaj i snagu još je bolja mješavina hladne vode i soka od limuna (dovoljno je pola žličice soka od limuna u dvije litre hladne vode).

Dnevni regenerator: steknite naviku svakodnevnog nanošenja regeneratora na vrhove kose prilikom svakog šamponiranja. To će smanjiti isjecane vrhove, promjenu boje prilikom bojanja, oštećenja prilikom toplinskog stiliziranja i smanjiti potrebu za čestim podrezivanjem. Koristite proizvod namijenjen termalnom oblikovanju ako često sušite kosu, koristite uvijače ili vruće uvijače.

Šišanje: steknite naviku šišanja kose kada je to potrebno. Opet, ovo smanjuje ispucale vrhove i zadržava višak težine s vaše kose (što može uzrokovati lomljenje). Otprilike jednom svakih 8 tjedana odgovara za kosu do ramena ili dužu kosu, jednom svakih 6 tjedana za kraće frizure.

Up-Dos: Da, tako je – ako imate dugu kosu i želite tako i ostati – podignite kosu kad god je to moguće. Ne predlažem da svaki dan izgledate kao knjižničarka, ali jedan od razloga zašto su žene u “starim danima” imale tako dugu lijepu kosu je taj što su je stalno nosile. Težina vaše kose može stimulirati početak telogene faze. Kada je kosa otežana i jako duga, ona prestaje rasti i ispada, ili jednostavno pukne. Često dizanje kose uklonit će težinu s korijena kose. Možete je nježno pričvrstiti ukodicama ili banana kopčom kada obavljate poslove, obavljate kućanske poslove, kuhate večeru, radite u dvorištu, petljate po računalu, gledate televiziju itd. Ovo ovisi o vašoj frizuri i duljini kose. Ako imate kratku frizuru, ovaj korak ne samo da je nepotreban – on je i nemoguć. Međutim, ako imate kosu do ramena ili dužu i želite da bude što je moguće gušća i zdravija, potrudite se da je podignete i smanjite težinu na tjemenu. Druga prednost je ta što će pomoći da kosa ostane van večere.



Kako oprati kosu

Vjerovali ili ne, postoji pravi način za pranje kose. Tretirajte ga kao najfiniju svilu! Ako ste ikada pogriješili provlačeći par skupih svilenih crijeva kroz perilicu rublja, znat ćete na što mislim.

Evo nekoliko savjeta kako izbjeći prekomjerno oštećenje kose tijekom pranja:



1. Pustite kosu da prirodno visi kada je perete; bilo da stojite pod tušem ili s glavom nagnutom nad kadom, ili u umivaoniku sa šamponom. NIKADA – NIKADA – NIKADA – ne skupljaj na glavu da opereš.

2. Namočite kosu toplom vodom (ne vrućom) kako biste je pripremili za šamponiranje. Neka glava tuša bude dovoljno nježna kako biste izbjegli pretjerani pritisak vode na kosu.

3. Ulijte šampon na dlan.



4. Zapjenite šampon u ruci i nanesite na vlasište. Nanesite šampon na vlasište po cijeloj glavi masirajući vrhovima prstiju (ne noktima). Pomičite prste s jednog dijela glave na drugi tako da ih podignete i zatim postavite na drugo mjesto na glavi. NEMOJTE ih provlačiti kroz kosu. Zapamtite, kosa je najosjetljivija na oštećenja i lomljenje kada je mokra. Ako vam je kosa posebno prljava ili masna, možete utrljati šampon do vrhova. Ako vam je kosa vrlo suha ili obrađena, možda biste trebali samo oprati vlasište i pustiti šampon da pokupi prljavštinu ili masnoću s vrhova dok se ispire.

5. Kosu temeljito isperite mlakom vodom. Pazite da mu dopustite da visi prirodno. Možete ga nježno rasporediti vršcima prstiju ako je dugačak i treba dodatnu pomoć pri izvlačenju šampona.

6. Ako ste odabrali koristiti regenerator koji se ispire, sada je pravi trenutak. Za razliku od šamponiranja, regeneratore nanesite na vrhove kose, a ako vam je kosa općenito suha, ostatak na rukama nježno nanesite na korijen. Ponovite ispiranje.

7. Nježno osušite ručnikom. Novi ručnici za kosu izvrsni su, drže kosu na mjestu i nisu teški poput ručnika pa postoji manji rizik od pucanja vaše kose.

8. Nakon što je kosa osušena ručnikom, možete nanijeti regenerator koji se ne ispire.

9. UVIJEK češljajte mokru kosu češljem sa širokim zupcima – NIKADA ne češljajte mokru kosu.

10. NIKADA, NIKADA, NIKADA ne spavajte na mokroj kosi – ranjiva je kad je mokra i lako se može slomiti dok okrećete jastuk. Čak i ako se ne slomi, zanokticu čini grubom i čini je dosadnom.

11. Osušite kosu na zraku kad god je to moguće.

Uz samo malo brige i pažnje, možete imati bujne i ljupke pramenove kakve zaslužujete. Tretirajte svoju kosu kao najfiniju svilu i ona će vas nagraditi sjajem, tjelesnošću i briljantnošću.

Posao, etika i zakon

Primarni cilj poslovanja je zaraditi novac. Zašto bi pojedinac ili grupa ljudi pokrenuli posao ako ne žele zaraditi? Argument koji

Ne potičite laži

Ne potičite laži svoje djece Nikada ni u čemu ne potičite laži svoje djece. Čini se ponekad korisnim i ne