HEKLANJE

Jednostavno rješenje za otklanjanje duga od 10 USD

TEMU APP 100 E KUPON

Pitajte prijatelja koje su odluke donijeli za novu godinu i sigurno ćete čuti odgovor “Otplati moje kreditne kartice”. Pitajte ih kako su planirali postići taj cilj i mnogi od njih neće imati jasan odgovor.

Očigledan prvi korak za otplatu duga po kreditnoj kartici ili otplatu tereta kreditnog duga je smanjenje ili eliminacija upotrebe vaše kreditne kartice. Za neke ljude ovaj prvi korak često može biti najteži. Ako ste navikli slobodno trošiti na plastiku i brinuti se o posljedicama kasnije, teško je osloboditi se stava “kupi sada, plati kasnije”.



Kako bi stekli kontrolu nad svojim nepažljivim navikama trošenja kreditnom karticom, neki ljudi izrezuju svoje kreditne kartice i čine ih nemogućima za korištenje. Drugi zaključavaju svoje kreditne kartice ili ih skrivaju na sigurnom mjestu i obećavaju da će ih koristiti samo u hitnim slučajevima.

Drugi korak za otplatu kreditnog duga je plaćanje većeg iznosa od dospjelog minimalnog duga. Većina tvrtki koje izdaju kreditne kartice zahtijevaju minimalnu mjesečnu uplatu od 2,5% nepodmirenog duga. Na primjer, ako imate nepodmireni dug od 1100,00 USD na kreditnoj kartici koja naplaćuje godišnju postotnu stopu (APR) od 18,9%, vaša bi minimalna mjesečna uplata bila 27,50 USD. Trebat će vam 66 mjeseci ili 5,5 godina da otplatite saldo od 1100,00 USD uz minimalna plaćanja. Izdavač kreditne kartice zaradit će 676,94 dolara kamata od vaše upotrebe njihove kreditne kartice.

Izdavači kreditnih kartica namjerno drže niske mjesečne uplate kako bi mogli zaraditi što je više moguće od kamatne stope koja se naplaćuje vama kao potrošaču. Plaćanje samo minimalne uplate držat će vas zapetljane u mreži kredita godinama i godinama koje dolaze.

Ako ste iz mjeseca u mjesec plaćali samo minimalni dug, zapitajte se: “Imam li dodatnih 10,00 USD koje bih mogao primijeniti na plaćanje ovog mjeseca?” Siguran sam da bi većina nas mogla naći neki način da dođe do dodatnih 10,00 USD mjesečno. Pokušajte izbaciti nekoliko šalica kave ili ručkove u obližnjim lokalima brze hrane i začas ćete uštedjeti dodatni novac koji vam je potreban.

Sada je vrijeme da otkrijemo “Jednostavno rješenje za otklanjanje dugova od 10,00 USD.” Uzmite tih dodatnih 10,00 USD i dodajte ih gornjoj minimalnoj mjesečnoj uplati, čime ćete platiti 37,50 USD. Dodavanjem samo tih 10,00 USD mjesečno svojoj minimalnoj uplati, smanjit ćete taj kreditni dug za 23 mjeseca ili gotovo dvije godine! Povrh toga uštedjet ćete 277,00 USD samo na kamatama! To je novac koji možete staviti na štednju ili otplatu drugih dugova. Zamislite koliko biste mogli uštedjeti ako ovu istu jednostavnu strategiju primijenite na svaki drugi dug po kreditnoj kartici!

Otplata kreditnog duga ne znači uvijek velike mjesečne otplate ili žrtvovanja. Potrebno je samo osnovno planiranje i jednostavna učinkovita strategija da bi uspjelo.

Jeste li prevareni?

Zarađivati novac može biti vrlo težak posao. Za zaradu je potrebno vrijeme i predanost poslu. Svatko traži brži i lakši

Kleopatrine tajne ljepote

Legendarna kraljica Egipta bila je poznata po svom izuzetnom tenu. Jedan od njezinih tajnih tretmana ljepote, kupka od mlijeka i