HEKLANJE

Još nije kasno za doprinos IRA-i za 2005

TEMU APP 100 E KUPON

Mnogi Amerikanci daju godišnje doprinose na individualne mirovinske račune. Ako to niste učinili za poreznu godinu 2005., još uvijek možete.

Još nije kasno za doprinos IRA-i za 2005



Doprinos na individualne mirovinske račune jednostavno ima smisla. Većina ne vjeruje da će socijalno osiguranje dugo opstati. Čak i ako se dogodi, treba se zapitati koliko će male distribucije biti. Budući da će generacija baby boomera značajno opteretiti sustav, distribucije će za deset ili dvadeset godina biti jadne.

Ako niste uspjeli uplatiti doprinos na svoj osobni mirovinski račun u 2005., imate vremena do 15. travnja 2006. da to učinite. Ovo također vrijedi ako ste doprinijeli tijekom 2005. godine, ali niste položili najveći iznos dopušten zakonom.

Ograničenja doprinosa za pojedinačne mirovinske račune porasla su 2005. Općenito možete dati doprinos do 4000 USD. Ako ste stariji od 50 godina, ograničenje se povećava za dodatnih 500 USD na 4500 USD. Prilikom uplaćivanja doprinosa samo provjerite jeste li na potvrdi o uplati upisali da se radi o 2005. godini, a ne za 2006. godinu.

Iako postoje varijacije, pojedinačni mirovinski računi dolaze u dva opća oblika. Tradicionalni neovisni mirovinski račun sredstvo je doprinosa prije oporezivanja. Ako ispunjavate zahtjeve za plaću i prijavu, novac koji doprinosite od svoje zarade isključen je iz vaših prilagođenih izračuna bruto poreza. Ako tražite dodatne odbitke za 2005., nadoknađivanje doprinosa na vašem individualnom mirovinskom računu može dovesti do zdravog smanjenja vaše prijavljene zarade. Nedostatak je, naravno, što su distribucije iz tradicionalnih IRA-a oporezive kada dosegnete relevantnu dobnu granicu.

Roth IRA predstavlja drugačiji pristup zagonetki individualne mirovinske štednje. U biti, Roth IRA prebacuje porezni teret na početak ciklusa štednje. U ljudskim terminima, to znači da ne dobivate odbitak za doprinos Roth IRA-i. Ako ne dobijete odbitak, zašto biste koristili Roth? Velika prednost Rotha nalazi se u distribuciji. Jednostavno rečeno, raspodjele su oslobođene poreza kada dosegnete odgovarajuću dob za umirovljenje. Ako ste mladi, recimo ispod 40 godina, Roth IRA obično donose bolji povrat od tradicionalnih IRA. To je zato što uloženi novac ima više vremena za spajanje i rast.

Bez obzira na vaš izbor, trošenje novca za mirovinu ima smisla. Srećom, još uvijek to možete učiniti za 2005.

Članci – stvarno djeluju

Prije nekoliko godina započeo sam internetsko poslovanje. U to vrijeme područje u koje sam ulazio nije bilo toliko prenatrpano, algoritmima

Aukcije

Pravila aukcije Bilo online ili offline, aukcije su prilično popularne i bile su glavna atrakcija za poslovne ljude, kao i