HEKLANJE

Kako dobiti besplatnu kopiju svog kreditnog izvješća

TEMU APP 100 E KUPON

Ako se namjeravate prijaviti za kreditnu karticu, hipoteku, zajam ili bilo koji drugi izvor financiranja, jedna stvar koju će svaki potencijalni zajmodavac provjeriti jest vaše kreditno izvješće. To će im reći o svim prethodnim neplaćenim dugovima ili pravnim presudama protiv vas i pomoći im da procijene jeste li kreditno sposobni ili ne.

Postoje tri tri nacionalne tvrtke za izvještavanje potrošača u SAD-u: Experian, Equifax i TransUnion. Svi čuvaju različite podatke o vama, a potencijalni zajmodavac može se obratiti na sve ili bilo koje od njih.



Ako razmišljate o podnošenju zahtjeva za kredit, stoga – a posebno ako ste ikada bili odbijeni – važno je saznati što te tvrtke imaju u svojoj evidenciji o vama. A budući da su sve tri tvrtke neovisne, morate ih sve provjeriti.

Dobra vijest za potrošače je da od 1. rujna 2005. svatko u SAD-u ima pravo na besplatnu kopiju svog kreditnog izvješća od svake potrošačke tvrtke jednom godišnje.

Da biste dobili besplatne kopije svog kreditnog izvješća, ne biste se trebali izravno obraćati trima tvrtkama. Postoji samo jedna web stranica koja je ovlaštena izdavati besplatna kreditna izvješća, a to je www.annualcreditreport.com. Također možete dobiti svoje besplatno kreditno izvješće putem telefona pozivom na 877-322-8228.

Ako pronađete pogrešku u svom kreditnom izvješću – na primjer, dug koji nije vaš ili osporeni iznos – morat ćete ispuniti obrazac koji dolazi s izvješćem ili slijediti upute na listu s objašnjenjima. Po primitku prigovora, agencija za kreditno izvješćivanje mora istražiti zahtjev, obično u roku od 30 dana.

Sve dok je terećenje u sporu, i dalje će se prikazivati u vašem izvješću. Dugogodišnji zajmodavci kažu da je uobičajeno da izvješća sadrže pogreške. Neki procjenjuju da čak 80 posto svih kreditnih izvješća sadrži neku vrstu dezinformacija. Stoga je doista važno iskoristiti ovu besplatnu priliku da provjerite svoje kreditno izvješće, čak i ako trenutno ne planirate nikakve zahtjeve za financiranje.

Može li reklamna kampanja biti posao?

Imati wellness kućnu tvrtku vrlo je isplativo područje za poduzetnike. U wellness industriji imate mogućnosti izravne prodaje, sajmova, buvljaka, višerazinskog