HEKLANJE

Kako funkcionira Miles kartica?

TEMU APP 100 E KUPON

Možda razmišljate o podnošenju zahtjeva za Miles kreditnu karticu, no također se pitate kako funkcioniraju. Ideja koja stoji iza kartice s miljama vrlo je jednostavna. Mnoge tvrtke koje izdaju kreditne kartice htjele su svojim klijentima pružiti bolje poticaje da prijave i nose svoju kreditnu karticu, pa su se udružile s različitim zrakoplovnim kompanijama kako bi ponudile besplatne putne milje itd. kako bi im dale više za njihovu potrošnju. To znači da bi njihovi klijenti koji puno putuju mogli zaraditi bodove na kilometraži za letove koje su obavili, a zatim nakon toliko skupljenih bodova mogli besplatno putovati do određenih destinacija.

Dobro, sada se još uvijek pitate što sve to znači. Pa, pojednostavljeno rečeno, miles kartica vam daje bodove za svaki dolar ili možda dva dolara koja naplatite na svojoj miles kreditnoj kartici. Ove milje kada skupite dovoljno, mogu se pretvoriti u hotelske boravke, iznajmljivanje automobila, letove itd… što milje dopuštaju kreditne kartice. Ovo je super za ljude koji stalno putuju.



Budući da je danas dostupno mnogo različitih miles kreditnih kartica, morat ćete obratiti veliku pozornost na poticaje i, naravno, kamatnu stopu, godišnje naknade i financijske troškove koje nudi svaka miles kartica kako biste bili sigurni da ćete odabrati onu koja odgovara vašem životnom stilu i daje ti najviše u nagradama.

Uvidjet ćete da jedna miles kartica neće nuditi godišnje naknade, 5000 bonus milja uz vašu prvu kupnju korištenjem miles kartice, nula posto APR-a za prvih 12 mjeseci i jednu milju za svaki dolar koji naplatite. Čak idu toliko daleko da dopuštaju prijenose stanja i nakon prvih 12 mjeseci, APR iznosi 10,99 posto. Međutim, ovaj ARP se može promijeniti zbog drugih promjena tijekom godine. Neke milje kreditne kartice mogu se koristiti za bilo koju zrakoplovnu tvrtku, bilo koje sjedalo koje želite i bez datuma zamračenja. Ovo je sjajno ako možete odabrati vlastitu zrakoplovnu tvrtku. Međutim, ova vrsta miles kartice daje se samo osobama s izvrsnim kreditnim rejtingom.

Također ćete vidjeti da se miles kartica nudi u brončanoj, platinastoj i zlatnoj boji. Svaka ponuđena kartica ovisi o poticajima za dodatne milje. Kartica s brončanim miljama može ponuditi 5000 bonus milja uz vašu prvu naplatu, pri čemu se jedna milja daje za svaka dva dolara koja naplatite. Platinum miles kartica može ponuditi 20.000 bonus milja za svaki dolar potrošen s vašom prvom naplatom.

Samo zapamtite, pogledajte koje zračne prijevoznike možete koristiti, koji se hoteli nude, čak i tvrtke za iznajmljivanje automobila koje su uključene u program poticaja za karticu milja koju ste odabrali. Svaka miles kartica će se razlikovati ovisno o tome koja tvrtka nudi kredit.

Glavna zamjerka usmjerena na miles karticu je visoka kamatna stopa. Normalna stopa nakon prvih 12 mjeseci od 0% APR-a obično je oko 17,49% s većinom velikih kreditnih kartica.

Eksperimenti o ljudskom ponašanju

Šokantan dokumentarac redatelja Alexa Gibneya prikazuje najvažnije eksperimente iz socijalne psihologije i njihova ostvarenja u stvarnosti. Socijalna psihologija je grana