HEKLANJE

Kako imati sjajnu kožu

TEMU APP 100 E KUPON

Izvrsna koža nešto je što gotovo svatko može njegovati. Na našu kožu utječu:

. Geni
. Unutarnja prehrana – što jedemo i pijemo
. Vježbajte
. Opće zdravlje i dobrobit
. Emocionalno zdravlje i
. Vanjska prehrana – kako brinemo o svojoj koži



Iako ne možemo promijeniti naše gene, možemo poboljšati svoju kožu tako da izvršimo potrebne prilagodbe u područjima na koja možemo utjecati. Čitajte dalje kako biste otkrili osnovne komponente zdravog vanjskog plana prehrane za vašu kožu.

Ako ozbiljno želite sjajnu kožu, prva stvar koju trebate učiniti je nositi šešir i kvalitetnu kremu za sunčanje kada ste vani na suncu. Rekavši to, prijeđimo na razumijevanje sljedeća tri osnovna temelja za izvrsnu kožu.

Ako želite da vaša koža izgleda i osjeća se izvrsno, pažljivo čišćenje je vrlo važno. Ovo treba učiniti prvo ujutro i posljednje navečer kako biste uklonili prljavštinu koja začepljuje pore. Ne čistite dovoljno i mogli biste biti skloni mrljama. Često čistite i mogli biste ukloniti eterična ulja i biti osjetljivi na suhu kožu ili čak ekcem. Razumijevanje vašeg tipa kože (normalna, suha ili masna) i korištenje odgovarajućeg sredstva za čišćenje najbolji su temelj za sjajnu kožu. Ne zaboravite isprati lice toplom vodom nakon korištenja sredstva za čišćenje, jer će svi ostaci nastaviti djelovati na koži ako se u potpunosti ne uklone.

Sapun i vodu koristila je naša baka… nije li to dovoljno? Sapun nije baš dobar za skidanje šminke jer ne sadrži dovoljno ulja za otapanje postojanosti koju ima većina današnjih kozmetičkih proizvoda. Sjećate li se osjećaja ‘zategnutosti’ nakon što ste oprali svoju kosu sapunom? Sapun može jako isušiti vašu kožu i može isprati eterična ulja. Drugi razlog zašto ne koristiti sapun je taj što nije usklađen s prirodnom ravnotežom naše kože. Sapun je općenito alkalni, dok je koža prirodno kisela.

Drugi korak do izvrsne vanjske prehrane vaše kože je toniranje. Tonici su dizajnirani da uklone i posljednje tragove sredstva za čišćenje, a istovremeno pomažu u sužavanju i sužavanju pora te sprječavaju nakupljanje mrtvih stanica kože. Nakon toniranja vaša bi koža trebala izgledati revitalizirano i osvježeno te spremna za hidrataciju. Opet ćete morati nanijeti tonik koji odgovara vašem tipu kože.

Treći temeljni korak je nanošenje hidratantne kreme kako bi se obnovio gubitak vlage uzrokovan isušivanjem sunčeve svjetlosti, centralnog grijanja, vjetra, hladnoće i zagađenja. Dobra dnevna hidratantna krema sadržavala bi zaštitu od sunca i lako će se upiti u kožu. Noću biste trebali koristiti bogatiju, hranjiviju kremu, jer tada vaša koža lakše upija vlagu.

Unatoč mnoštvu proizvoda na tržištu i bezbroj aditiva…. najvažniji sastojak svake hidratantne kreme je voda! Ako se voda samo poprska po koži, to se neće reći tamo. Hidratantne kreme su u osnovi uljane i vodene emulzije koje sadrže humektant (tvar koja se dodaje drugoj da bi je ovlažila), koja privlači vodu i pomaže je ‘fiksirati’ u gornjim slojevima kože.



Vlagu koja je izgubljena čvrsta koža mora se brzo nadoknaditi kako bi površina kože ostala mekana i glatka. Žive stanice u slojevima trebaju vodu kako se ne bi smežurale i uginule. Hidratantna krema može zaštititi kožu osiguravajući razliku između kože i vanjskog okruženja. Također sprječava gubitak vlage iz dubljih slojeva kože.

Trebaju li osobe koje imaju masnu kožu koristiti hidratantnu kremu? Hidratantne kreme posebno se preporučuju osobama sa suhom kožom, ali svatko može imati koristi od korištenja hidratantne kreme. Jednostavno trebate odabrati pravu hidratantnu kremu za svoj tip kože. Osobe s masnom kožom trebale bi odabrati hidratantnu kremu koja hidratizira njihovu kožu i pritom pomaže apsorbirati višak masnoće.

 



Poslovanje na mreži i bijela ograda

Korištenje Interneta za poslovanje postalo je jedan od najisplativijih načina da se omogući razvoj poduzetničkog duha. Poslovne aspiracije više ne