HEKLANJE

Kako izbrisati strije

TEMU APP 100 E KUPON

Način brisanja strija može se uvelike razlikovati ovisno o tome koliko novca želite potrošiti i vašoj toleranciji na bol.

Kirurški i laserski tretmani za brisanje strija:



Budući da se većina strija pojavljuje na trbuhu, zatezanje trbuha popularan je kozmetički kirurški zahvat koji pomaže da ih se riješite. Zahvaćeno područje se odsiječe, a zatim se preostala koža zateže, stvarajući glatkiji izgled kože. Sličan postupak se može učiniti i za druge dijelove tijela.

Laserski tretman kao način brisanja strija daleko je odmakao i mnogi su ljudi imali koristi od ove opcije. Laseri u biti uklanjaju zahvaćeno tkivo, a energija iz lasera stimulira novi kolagen, glavni građevni blok kože. Kolagen pomaže obnoviti vlakna u tkivu kako bi se popunila zahvaćena područja. Laser, kao tretman za strije, nije tako skup kao estetska kirurgija. ali to može biti previsoko za neke ljude. Osim toga, osiguranje ne pokriva kozmetičke ili laserske postupke kao tretman za brisanje strija.

Prirodno liječenje strija:

Postoje kreme, losioni i ulja koja se također mogu utrljati u zahvaćena područja koja bi trebala uvelike izbrisati strije. Budući da je svaka osoba drugačija s jedinstvenom tjelesnom kemijom i genetskom poviješću, jedan tretman za strije može djelovati na neke, dok na druge možda neće. Možda će biti potrebno malo eksperimentiranja za te losione i druge prirodne mogućnosti liječenja strija.

Kakao maslac ili shea maslac mogu omekšati strije dok nestaju ili blijede. Kreme su prilično učinkovite opcije za liječenje strija jer pomažu izblijediti ružnu crvenu boju svježih, novih maraka. Ulje noćurka, laneno ulje, pa čak i ulje sjemenki grožđa drugi su prirodni, popularni načini liječenja zahvaćenih područja.