HEKLANJE

Pogled na mogućnosti automobilske franšize

TEMU APP 100 E KUPON

Ako ste zainteresirani za ulazak u automobilske franšizne prilike, onda ćete htjeti pročitati ovaj članak. Konkretno, u ovom ćemo članku raspravljati o mogućnostima franšize koje se odnose na automobilsku industriju, o tome kako procijeniti koja je prava za vas i dati vam neke točke koje trebate razmotriti. Slijedite informacije u ovom članku i donijet ćete dobre poslovne odluke.

Postoji nekoliko različitih automobilskih franšiznih prilika — trgovine autodijelova, servisi za promjenu ulja, specijalizirana automobilska osiguranja, pa čak i poslovi popravka vjetrobranskih stakala ili kočnica. Kako znate u koju biste trebali uložiti?



Prvo, morate uzeti u obzir nekoliko stvari. Je li vaša strast za automobilima veća od vaše strasti za profitom? Morate analizirati koliko je novac važan u usporedbi s uživanjem u vođenju vašeg poslovanja. Također, ako ste jako zaljubljeni u franšizu, to znači da možete raditi s dugoročnom strategijom, umjesto kratkoročnog modela profita. Stvari koje treba uzeti u obzir — većina automobilskih franšiznih prilika uključuje užurbanu atmosferu, puno interakcije s drugim ljudima i specijalizirano znanje.

Drugo, raspon početnih ulaganja za različite automobilske franšizne mogućnosti je posvuda. Naravno, koliko novca ste spremni uložiti ima veliki utjecaj na to u kakve franšizne prilike možete ući. Na primjer, ako kupite franšizu kao GPS distributer, možete sklopiti ugovor o franšizi ispod 10.000 USD.

Iako se franšizna naknada za GPS distributera može činiti niskom, trebali biste pogledati cjelokupnu sliku. Hoće li vam ulaganje u jeftinu franšizu pomoći da postignete svoje financijske ciljeve ili ćete biti prisiljeni kupiti više jedinica, možda se čak vratiti u korporativni svijet? Ako si ne možete priuštiti kupnju franšize koja će vam omogućiti da uživate u životu izvan rada na vašoj lokaciji, razmislite o tome da pričekate dok ne budete imali dovoljno novca za to. Radije bih vidio da primatelj franšize čeka dodatnih 5 godina i otvori radionicu za popravak automobila s potpunom uslugom koja primatelju franšize donosi više od 100 tisuća godišnje, umjesto da on ostane bez posla kupnjom jeftine franšize koja mu je obećala snove.

Konačno, ako namjeravate ući u bilo koju franšizu u automobilskoj industriji, morate analizirati ugovor o franšizi prije nego što ga prihvatite. Najbolje što ovdje možete učiniti je angažirati odvjetnika za franšizu kako biste bili sigurni da su vaša prava zaštićena i da je ugovor razuman. U ugovoru ćete saznati koju franšiznu naknadu morate platiti, koje proizvode smijete prodavati, gdje možete locirati svoju trgovinu, ponekad čak i do sati potrebnih da bude otvorena i radi.

Zaključno, odabir prave prilike za automobilsku franšizu svodi se na ono što želite od posla, gdje leži vaša stručnost i koliko novca morate uložiti te kakvu vrstu ugovora možete sklopiti. Malo istraživanja ide daleko – učinite ono što je potrebno da biste uživali u dobrom ulaganju u franšizu.