HEKLANJE

Kako možete obnoviti svoj kredit?

TEMU APP 100 E KUPON

Jeste li zarobljeni pod teretom velikih dugova? Visoki dugovi mogu vam uzrokovati besane noći i utjecati na vaš ukupni financijski rast. Vrlo je važno obnoviti svoju kreditnu sposobnost prije nego što je zapravo postane nemoguće kontrolirati. Ovisno o tome koliko su ozbiljni vaši prošli i sadašnji problemi s kreditom, možda će trebati neko vrijeme i strpljenje da ponovno izgradite kredit.

1. Provjerite kreditno izvješće: Vaše kreditno izvješće igra vrlo važnu ulogu u procjeni vašeg financijskog položaja u konkurentnom poslovnom svijetu. Vrlo je važno da provjerite svoje kreditno izvješće barem jednom u šest mjeseci. Postoje šanse da vaše kreditno izvješće navodi dugove koji ne pripadaju vama. Redovito ažuriranje kreditnog izvješća može pomoći u ispravljanju svake pogreške u njemu, što rezultira poboljšanjem vaše kreditne sposobnosti.
2. Provjerite kreditnu sposobnost: Iako je kreditna ocjena samo troznamenkasti broj, ona ima veliku važnost u današnjem poslovnom svijetu. Mnogi novčani i bankovni zajmodavci ovise isključivo o vašoj kreditnoj sposobnosti da bi procijenili vašu sposobnost otplate kredita. Svaki put kada provjerite svoju kreditnu ocjenu dobit ćete do pet “kredita za razloge bodovanja”. Ovi razlozi za bodovanje će vam reći kako možete poboljšati svoju kreditnu ocjenu.
3. Ispravak: U slučaju pogrešaka ili nedostataka u vašem kreditnom izvješću, ispunite obrazac za sporove koji ste dobili od ureda za kreditna izvješća i obavijestite ih o istome. Prema saveznom zakonu o trgovačkim komisijama, ured za kreditno izvješćivanje mora vam se javiti s vašim ispravkom u roku od 30 dana od datuma pritužbe na spor. Ako vaš spor rezultira promjenom vašeg kreditnog izvješća, dobit ćete besplatnu kopiju svog kreditnog izvješća s potrebnim ispravcima.
4. Plaćajte sve račune na vrijeme: jedan od osnovnih uvjeta za uspješan kredit je platiti sve svoje dugove prije roka. U slučaju kašnjenja plaćanja i zakašnjelih naknada, to negativno utječe na vaše kreditno stanje.
5. Izbjegavajte nepotrebne upite: Izbjegavajte nepotrebne upite jer ako imate velik broj pritužbi, vjerovnici bi vam mogli naplatiti da se prijavljujete za previše kredita zbog financijskih poteškoća ili preuzimanja više duga nego što možete otplatiti.