HEKLANJE

Kako možete zaštititi svoju kreditnu karticu?

TEMU APP 100 E KUPON

Sigurnost vaše kreditne kartice vjerojatno je jedna od prvih stvari koje trebate naučiti kada prvi put dobijete kreditnu karticu za sebe. Poštivanje ovdje navedenih smjernica pomoći će vam da zaštitite kreditnu karticu od zlouporabe u velikoj mjeri. Naravno, imamo hakere koji su se uzdigli iznad svih ovih mjera opreza, ali možemo dati sve od sebe kako bismo zadržali neke od ovih čimbenika na mjestu kako bismo osigurali besprijekorno korištenje kreditne kartice. Kako kažu, bolje biti siguran nego žaliti.

Jedna od prvih stvari koje možete učiniti kada primite svoju kreditnu karticu je potpisati je. Čim je primite, potpišite se na predviđeno mjesto na poleđini kartice. Ovo je samo osnovna mjera opreza kako bi se osiguralo da ga nitko ne ukrade i upotrijebi prije nego što se možete prijaviti na njega.



Kada posjećujete bankomat, uvjerite se da nitko ne visi oko mjesta ili viri iznad vašeg ramena. Mogli bi lako dobiti vaš PIN, a vi tada ne možete učiniti ništa. Kada ukucavate svoj PIN, pazite da nitko ne može pratiti vaše pokrete prsta i tako saznati svoj PIN.

Uvijek, uvijek, ponesite račun sa sobom kada napuštate bankomat ili ga temeljito isjeckajte prije nego što ga ostavite u kanti za smeće. Uvijek morate osigurati da napustite bankomat tek nakon što se zaslon vrati na izvorni, a ne prije nego što u potpunosti zatvorite operaciju. Sigurno ćete se susresti s zlobnicima koji čekaju takve propuste od strane potrošača i hakiraju im račun.

Nikada nikome ne dajte broj svoje kreditne kartice osim ako ste vi zvali. Kada koristite bežični telefon kada otkrijete broj svoje kreditne kartice trgovačkoj ustanovi. Postoje radio skeneri koji omogućuju zlobnicima da čuju vaš razgovor i onda imate proboj u sigurnost. Možda ćete zateći poziv ubrzo nakon što date broj svoje kartice i zatražiti da ponovite broj ili čak mogu reći da izgleda da imaju problema i da morate ponoviti broj. Svi takvi pozivi su čarolija i najbolje ih je izbjegavati. Odmah nazovite kontakt u trgovini i potvrdite poziv.

Pobrinite se da dobijete svoju karticu natrag nakon obavljene kupnje i uvijek vodite popis svojih kreditnih kartica s njihovim brojevima i besplatnim brojevima kako biste osigurali sigurne transakcije u slučaju da izgubite karticu. Provjerite svoju izjavu kada je dobijete. Možda vam je pogrešno naplaćeno. Nazovite i odmah obavijestite banku ili izdavatelja kartice kako ne biste morali platiti nešto što niste kupili.