HEKLANJE

Kako njegovati kontaktne leće

TEMU APP 100 E KUPON

Briga o kontaktnim lećama vrlo je važna. Pravilno održavanje Vaših leća u osnovi se dijeli na dvije kategorije, a to su dezinfekcija i čišćenje. Ako ne učinite bilo koju od ovih stvari, to može dovesti do ozbiljnih posljedica za zdravlje vaših očiju. Kada čistite leće, trebali biste koristiti posebno sredstvo za čišćenje kako biste uklonili prljavštinu i ostatke. Dezinfekcija leća će ih zaštititi od štetnih bakterija koje mogu uzrokovati infekciju vaših očiju.

Da biste očistili svoje kontakte, najprije ćete ih htjeti izvaditi iz očiju i staviti na ruke. Sada želite uzeti otopinu za čišćenje i staviti male kapi na leće. Nakon toga uzmite kažiprst i lagano protrljajte leće kako se ne bi ogrebale. Kada skidate čistač s kontakata, morate biti sigurni da koristite otopinu koju preporučuje proizvođač. Najbolje je izbjegavati korištenje vode iz slavine. Voda iz slavine sadrži bakterije koje mogu biti vrlo štetne ako vam dospije u oči.



Nakon što to učinite, vaše kontaktne leće bit će očišćene, ali ih je potrebno i sterilizirati. Kako biste sterilizirali svoje kontakte, morat ćete ih staviti u kutiju. Kućište će tada biti potrebno napuniti sredstvom za dezinfekciju. Obično će trebati četiri sata da kontakti postanu potpuno sterilizirani. Zbog toga mnogi ljudi steriliziraju svoje kontaktne kontakte prije spavanja. Kada njegujete kontaktne leće, također je važno ukloniti proteine s površine leća.

Ako prvi put nosite kontaktne leće, možda se pitate kako prepoznati na koju stranu su vaše leće okrenute kada ih skinete. To možete učiniti tako da stavite leću na jedan prst sa šalicom okrenutom prema gore. Držite leću ispred sebe, a ako ima oblik slova “U”, to znači da je okrenuta na desnu stranu i spremna je za umetanje. Neke tvrtke svoje kontakte označavaju laserom, a to je još jedan način da se utvrdi jesu li na pravoj strani.

Važno je da kontaktne leće nikada ne dijelite s drugima. Lekovi su medicinski alati i kao takvi bi ih trebali nositi samo osobe kojima su propisani. Neće odgovarati nikome drugome, a nije dobra higijena dijeliti ih s drugima. Vi ili oni s kojima dijelite leće mogli biste dobiti infekciju koja je opasna.

Vježba štednje novca

Postoji jednostavna vježba za uštedu novca koju bi svatko trebao napraviti barem jednom u životu. To je u konačnici jedan