HEKLANJE

Kako održati svoju kožu lijepom

TEMU APP 100 E KUPON

Ljudsko tijelo je vrlo osjetljivo i ranjivo. Uvijek je bila laka meta za strijelu, mač ili metak. U svim vremenima ljudi su nastojali što bolje zaštititi svoje tijelo: srednjovjekovni vitezovi imali su željezni oklop; danas policajci koriste učinkovitiju zaštitu – pancirne prsluke – kako bi preživjeli u borbi sa zlom.

Podrazumijeva se da bismo trebali cijeniti ove izume čovječanstva; pritom nikada ne smijemo zaboraviti čime nas je priroda opskrbila da se odupremo nepoželjnim i opasnim utjecajima okoline. Mislim na kožu.



Iako nas ne može zaštititi od mača ili metka, oduvijek je bio vrlo učinkovita obrana od ultraljubičastih zraka, vrućine, hladnoće, virusa i bakterija, koji neprestano pokušavaju neko vrijeme učiniti dom našim tijelom, a onda postupno ih uništiti.

Osim toga, koža je multifunkcionalna komponenta ljudskog tijela. Termoregulacija nam pomaže prilagoditi se na temperaturu okoline zbog širenja ili sužavanja krvnih žila i izlučivanja veće ili manje tekućine od strane žlijezda kože. Metabolička funkcija ostvaruje se tijekom izmjene plinova, metabolizma vode i soli itd. Uostalom, zahvaljujući osjetnoj funkciji kože možemo osjetiti zadovoljstvo dodira.

Prilično sam siguran da su vitezovi dobro pazili na svoj oklop kako bi što duže ostao čvrst i pouzdan. Također se trebamo potruditi da kožu očuvamo “u radnom stanju” i da ona također izgleda dobro.

Dakle, za zdravu i lijepu kožu poželjno je:

  • izbjegavajte sunčevu svjetlost jer njezine ultraljubičaste zrake uzrokuju najštetnije promjene u strukturi kože, čineći je suhom, naboranom, tankom i prekrivenom staračkim pjegama. Također mogu izazvati rak kože;
  • prestanite pušiti, jer se kaže da nikotin ima isti utjecaj na kožu kao sunčeva svjetlost;
  • pravilno očistite i hidratizirajte kožu (u ovom slučaju od velike pomoći mogu biti pilinzi, kreme, masti i losioni);
  • pridržavajte se zdrave prehrane s puno voća i povrća kako biste kožu opskrbili svim potrebnim vitaminima. Pijenje puno vode također pomaže u poboljšanju njegovog stanja;
  • izbjegavajte stres, jer koža je kao ogledalo u kojem se odražava sve što se događa u ljudskom umu.

    Lako je njegovati kožu dok smo mladi. Glatka i puna, treba je, možda, samo pravilno čišćenje (isključujući slučajeve kožnih bolesti).
    Starenje, s druge strane, naglašava nedostatke u našem izgledu, oduzima ljepotu. Sve to rezultira suhom, tankom i naboranom kožom. Ovo je trenutak kada je za očuvanje lijepog prirodnog pokrova tijela potrebno mnogo truda i vještine da bi se uspjelo.

    Kako biste ovaj proces učinili lakšim i ugodnijim, posjetite Centar za njegu kože na Pillwatch.com. To je mjesto gdje možete pronaći odgovore na mnoga pitanja.

    Anna Iv je autorica članaka pillwatch.com, čiji je cilj pružiti ljudima najdetaljnije i sveobuhvatnije podatke o zdravstvenim problemima.