HEKLANJE

Kako pametno koristiti svoj kapital

TEMU APP 100 E KUPON

Vlasnički kapital je vrijednost vašeg doma po trenutnoj tržišnoj vrijednosti nakon odbitka nepodmirene hipoteke na vašem domu, a to je ono što bi vam ostalo u slučaju da ste svoju nekretninu prodali po tržišnoj vrijednosti i otplatili nepodmirenu hipoteku. Vlasnički kapital gradi se tijekom vremena; kako se kapital gradi, stvarate skup novca koji kasnije možete iskoristiti u mnoge svrhe.

Općenito, nije preporučljivo trošiti svoj kapital na stvari koje vam ne daju ROI (povrat ulaganja), kao što su neozbiljni odmori. Iskoristite vlastiti kapital za čišćenje svojih loših dugova zapravo je vrsta trošenja vašeg kapitala. Možete izbjeći da upadnete u dugove ako pažljivo planirate svoj proračun i trošite ono što zaradite.



Pametniji način korištenja svog kapitala je koristiti ga za daljnji rast svog kapitala, trošiti na stvari koje će vam donijeti ROI. Načini da pametno koristite svoj kapital uključuju:

Pokrenite vlastiti posao

Svoj kapital možete upotrijebiti za posuđivanje zajma s niskom kamatom kako biste stvorili kapital potreban za pokretanje vlastitog posla. Samo budite sigurni da imate dobar poslovni plan na umu i da imate druge sigurnosne jastuke.

Tijekom početne faze vlastitog posla, mogli biste održavati svoj pouzdani prvi tok prihoda (da vas zaštiti od bilo kakvih problema s gotovinom) dok radite na tome da dovedete vlastiti posao do faze.

Poboljšanje doma

Bolje stanje kuće povećat će vrijednost vaše kuće pri preprodaji. Stoga možete uložiti svoj kapital kako biste stvorili sredstva za poboljšanje doma. Vaš projekt poboljšanja doma poboljšat će stanje u vašem domu i omogućiti vam udobniji život, a mogli biste dobiti višu cijenu preprodaje kad god ga želite prodati. No zapamtite da neće svi projekti poboljšanja doma jednako pridonijeti vrijednosti preprodaje vašeg doma.

Obrazovanje djece



Rastući kapital odličan je način za stvaranje sredstava za obrazovne potrebe vaše djece. Za obrazovne potrebe svoje djece možete dobiti zajam protiv kapitala svojeg doma. Korištenje vašeg kapitala za ulaganje u obrazovanje vaše djece osigurat će im svjetliju budućnost i bolju poziciju za natjecanje na izazovnom tržištu rada.

Poboljšajte svoj FICO rezultat Dug je neizbježan za mnoge ljude sve dok imamo kreditne kartice, hipoteku ili automobil, ali možete se spriječiti da upadnete u stanje loših dugova pažljivim planiranjem proračuna i trošenjem sredstava pristupačnost. Umjesto toga, vaš kapital vam može pomoći da poboljšate svoj FICO rezultat. Isplatom vjerovnika možete poboljšati svoj FICO rezultat i potencijalno se kvalificirati za nižu stopu refinanciranja. Kako biste maksimalno iskoristili ovaj proces, upoznajte svoje kamatne stope, i za štednju i za dugove. Možete dobiti pomoć od stručnjaka kao što je računovođa da vam pomogne s izračunima. S toliko mnogo varijabli stope u igri, lako se zbuniti oko toga kako konsolidirati, kako odabrati pravi rok za svoj stambeni zajam i koliko dodijeliti štednji, a koliko alocirati plaćanjima.

U sažetku



Vlasnički kapital je novac koji ste položili protiv glavnice svoje kuće kao štedni račun, imajte na umu da ako ne uspijete učinkovito proračunati i pretjerati s kapitalom. Mogli biste izgubiti kuću, završiti u kreditnim problemima ili čak morati podnijeti zahtjev za stečaj. Stoga je pametno korištenje vlasničkog kapitala izvrstan način za nastavak izgradnje bogatstva.