HEKLANJE

Zaradite dodatni novac – šest neobičnih načina

TEMU APP 100 E KUPON

Bio sam mlad i želio sam na neki način zaraditi dodatni novac – nešto drugo osim posla u brzoj hrani. Prijatelj obitelji imao je malu osiguravajuću agenciju. Vlasnik je odlučio ući u posao usluživanja procesa, a ja sam se javio na natječaj. Pronaći ljude i predati im sudske pozive zvučalo je zabavno.

Bilo je zanimljivije od većine poslova koje sam radio. Morao sam pronaći dva optuženika u parnici koja proizlazi iz ozljede u školskom nogometu (radili su za školu). Obojica su se preselila u to područje, ne ostavivši adresu za prosljeđivanje. Nakon što sam upotrijebio svoje najbolje telefonske izgovore da dobijem informacije od obitelji i malo sam istražio lokalno, otkrio sam da oboje rade na istom mjestu.



Prišao sam svakome, pitao ih kako se zovu i pružio im papire. Bili su posluženi. Problem je bio u tome što je tvrtka naplaćivala po satu, a ja sam ovo dvoje brzo pronašao, što je značilo malu zaradu. Odustali su od ideje za novu uslugu, a s njom i moj posao. Toliko o napredovanju radeći dobar posao.

Imao sam širok izbor neobičnih poslova i drugih načina da zaradim dodatni novac kad sam bio mlađi. Sjedenje ovdje i prisjećanje za tipkovnicom moglo bi se također smatrati neobičnim načinom zarađivanja, ali hej, funkcionira. Evo još nekih načina.

Zaradite dodatni novac putem…

Krađa automobila: S dvadeset i jednom sam bio spreman pokušati gotovo sve kako bih dodatno zaradio. Poduzeće za vuču moga brata dobilo je ugovor o preuzimanju automobila, a ja sam postao “čovjek za povlačenje”. Lutati noću s bratom, tražiti i legalno “krasti” automobile – ovo je bilo zabavno. Nemojte očekivati da ćete zaraditi previše novca radeći ovo, osim ako ne živite u pravom području. Oh, i to je uključivalo da nas jure, da su nas potegnuli pištoljem i druge male avanture.

Izrada štapova za hodanje: Prodao sam stotine vlastitih ručno izrađenih štapova za hodanje zajedno s ostalim našim artiklima na buvljacima. Dodao sam rukohvate od reciklirane kožne jakne, tako da njihova izrada košta oko 50 centi. Prodao sam ih između 6 i 26 dolara. Možda biste željeli pretvoriti hobi u način zarađivanja novca, ali većinu vremena nije uključeno previše novca.

Financiranje tuđih planova. Uložio sam novac da kupim automobile za par prijatelja. Oni su poznavali automobile, ja sam imao gotovinu. Prijatelju je, na primjer, trebalo 3200 dolara da kupi i popravi korvetu, a dva tjedna kasnije prodao ju je za 4200 dolara, čime smo dobili po 500 dolara. Dopustite svom novcu da radi dodatni novac – ovo je jedan od najboljih načina.

Iznajmljivanje soba. U jednom sam trenutku imao gotovo 10 000 dolara godišnje od iznajmljivanja soba u svom domu. U ovom trenutku nisam dugovao ništa za kuću, tako da je ovo bio lijep prihod. Imao sam pristojne iznajmljivače i sagradio sam učinkovit stan na stražnjoj strani mjesta za privatnost za moju ženu i mene. Laki načini poput ovog moji su omiljeni načini za zaradu.