HEKLANJE

Kako prenijeti mirovinski račun

TEMU APP 100 E KUPON

Unaprijed provjerite gdje namjeravate prebaciti svoj novac!

Kao što vjerojatno znate, individualni mirovinski račun zahtijeva da odlučite gdje ćete uložiti svoj novac kako biste mogli raditi s mirovinskim računom. U biti se to zove “skrbnik” za vaša ulaganja. Općenito biste trebali odabrati skrbnika – neki od najčešćih su zajednički fondovi, štedni računi i obveznice. Iako biste svakako trebali biti oprezni pri izboru skrbnika za svoj mirovinski račun, ne brinite! Niste zapeli s istim ulaganjem dok ne odete u mirovinu.



Međutim, za razliku od uobičajenog ulaganja, trebali biste imati na umu da svoj mirovinski račun smijete prenijeti ili “prebaciti” samo jednom godišnje. Također, postoje neka vrlo specifična pravila kojih se trebate pridržavati. Općenito je dobra ideja saznati kako prenijeti mirovinski račun prije nego što počnete ulagati u njega. Tako ćete biti spremni, ako se u budućnosti budete trebali prevrnuti.

Prije svega, vjerojatno biste trebali imati dobru ideju o tome gdje želite uložiti novac prije nego što započnete proces vraćanja. Razlog za to je taj što ćete, nakon što uzmete novac od svog izvornog IRA skrbnika, imati samo 60 dana da ga stavite u novi skrbnički fond. Ako odugovlačite, bit ćete podvrgnuti velikoj poreznoj kazni – a kazne definitivno nisu vrijedne nekoliko dodatnih dana koje ste uzeli!

Nešto što treba imati na umu je da ćete, ako napravite preokret, to morati prijaviti na kraju godine. Kao i sve drugo što je povezano s vašim financijama, trebali biste voditi računa o tome koji skrbnici idu uz vaše individualne mirovinske račune i koliko je novca na svakom računu.

Ako namjeravate napraviti manji prijenos s jedne postojeće IRA na drugu, tada je moguće da nećete morati ni prijaviti svoj prijenos. Ovi transferi su također oslobođeni poreza. Ovo je dobra ideja ako ne želite promijeniti sav svoj novac od jednog skrbnika do drugog, ali mislite da bi bilo dobro promijeniti koliko novca imate u svakoj IRA-i.

Pristupačan web hosting

Poznajete svjetsku mrežu, volite svjetsku mrežu, želite biti dio svjetske mreže?. Pomozimo vam da to postignete. Jedna od primarnih briga

Pumpe za bačve

Postoji niz različitih tipova bačvastih pumpi dostupnih od trgovaca, a sve imaju malo različite namjene. Bačve od 55 galona su