HEKLANJE

Pumpe za bačve

TEMU APP 100 E KUPON

Postoji niz različitih tipova bačvastih pumpi dostupnih od trgovaca, a sve imaju malo različite namjene. Bačve od 55 galona su fantastično korisne kada je u pitanju skladištenje tekućina, ali kada želite izbaciti tekućinu, težina bačve i njezinog sadržaja onemogućuje točenje, pa je potrebna pumpa.

Anatomija bačvaste pumpe prilično je jednostavna. Tipično, jedinica se pričvršćuje na otvor na vrhu bubnja, zavrtanjem na mjesto za dodatnu stabilnost. Cijev spojena na pumpu seže do samog dna bačve kako bi prvo izvukla tekućinu iz najdubljeg dijela.



Najjednostavniji oblik bačvaste pumpe koji možete odabrati je standardna klipna pumpa. Oni su idealni za lagane tekućine i iako zahtijevaju mnogo truda u korištenju, njihova relativna jednostavnost znači da im nije potrebno puno održavanja i da mogu ponuditi dugotrajnu i pouzdanu uslugu tijekom svog životnog vijeka.

Za malo viskozniju tekućinu potreban je snažniji sustav pumpe, a na raspolaganju je niz različitih opcija. Jedan od najjednostavnijih je evolucija klipne pumpe. Dodavanjem poluge na vrh klipa, inženjeri su uspjeli osigurati dodatnu snagu i olakšati učinkovitije izbacivanje tekućine iz bačve. Naravno, nedostatak ove vrste bačvaste pumpe je činjenica da je protok tekućine neravnomjeran, pa rukovatelj treba paziti da ne prolije prekomjerne količine tekućine po podu i okolnom području.

Kako bi se zaobišli dvostruki problemi neravnomjernog protoka i izlijevanja, dostupne su dvije glavne opcije. Prva je rotacijska pumpa. S ovom vrstom bačve pumpe, okretanjem ručke izvlači se tekućina s dna bačve i omogućuje operateru da uživa u dosljednom i ravnomjernom protoku tekućine u svoj alternativni spremnik. Ovaj ravnomjeran protok znači da postoji manji rizik od prskanja tekućine na pod, gdje će se potrošiti ili može stvoriti opasnost da se ljudi skliznu.

Alternativa običnoj ručnoj rotacijskoj pumpi je električna pumpa za bačve. Umjesto da se sustav mora ručno pumpati kako bi se tekućina prebacila iz jednog spremnika u drugi, umjesto ljudske energije koristi se motor koji pokreće baterija ili mrežno napajanje. Time se postiže dobar ravnomjeran protok tekućine iz bačve pritiskom na gumb, što znači da se može ispustiti točno kontrolirana količina tekućine kako bi se izbjeglo rasipanje i dugoročno smanjenje troškova poslovanja.

Dostupnost pojedinačnih bačvastih pumpi za sve različite vrste tekućina koje skladištite bitan je dio održavanja svih materijala u najboljem mogućem stanju. Ako se otapalo ili tekućina na bazi vode pusti da stoji u cijevi ili bačvi pumpe koja se zatim koristi za ulje, zagadit će je, a to bi kasnije moglo dovesti do problema, kao što je motor u kojem voda u ulje može uzrokovati korodiranje podmazanih područja i vrlo skupo oštećenje osjetljivih dijelova motora.

Što je Barrel Horse Racing i uobičajeni problemi na koje nailazimo

Izvorno sport koji su rodeo stvorili za svoje žene i djevojke, utrke konja u bačvi sada su postale sportski događaj kojem se svatko može pridružiti.



Utrke konja u bačvi postoje već mnogo godina. Ovo je u osnovi događaj u igri koji ima za cilj prikazati brzinu.

Utrku je prilično jednostavno gledati. Igra se u areni s tri bačve raspoređene u obliku jednakokračnog trokuta na kojem je namjera trkača postići najveću brzinu kružeći oko tri bačve u obliku lista djeteline. Iako mogu postojati standardi za udaljenost svake bačve, upravna tijela obično imaju različite preferencije o tome koliko bi svaka bačva trebala biti postavljena jedna od druge.

Opća udaljenost je 90 stopa od svake cijevi. Međutim, neki mogu koristiti 60 stopa do 100 plus stopa. Postavka se odnosi na sve natjecatelje.



Igra počinje kada trkač uđe u arenu prema prvoj cijevi. Na ovome, vozač mora ući pod blagim kutom jer je za trkača puno lakše ako ne dođe ravno do njega. Potpuni okret mora se izvršiti na prvoj cijevi prije prelaska na drugu.

Drugi okret, ali ovaj put suprotni, bit će napravljen na drugoj bačvi. I opet, jahač će morati trčati prema trećoj bačvi. Treća bačva će tada biti zaokružena u istom smjeru kao i druga. Nakon kompletne petlje, vozač će morati ubrzati natrag do startne linije, koja se također smatra ciljnom linijom.

Kao i mnoge druge utrke konja, utrke konja također imaju svoje zajedničke probleme. Pomoći ćemo vam razlikovati neke od najčešćih problema i pokušat ćemo vam predložiti nekoliko stvari kako biste pronašli rješenje za njih. Molimo čitajte dalje.



Prva bačva obično se naziva “bačva novca”. Ovo čini najteži okret jer mu konj mora prići punom brzinom. Imajte na umu da je glavni cilj ove igre postići što brže možete. Ovo je ujedno i najzahtjevnija bačva jer ako je srušite, sigurno ćete ispasti iz igre u tren oka, a ako ste je prešli, imat ćete priliku ponijeti nešto novca sa sobom.

Problem ipak dolazi s konjem koji inače prelazi preko ove bačve zbog nedostatka brzine. Budući da konj juriša najvećom brzinom, ima tendenciju postati previše agresivan. Dakle, mogu ili srušiti prvu bačvu ili prijeći preko nje. Ovaj problem se može riješiti tako da kondicionirate svog konja da savršeno izvede okret.

Neki konji često imaju problema s ulaskom u arenu. U ovom slučaju, konj se naziva “bačva kiselo” ili “prsten kiselo”. Poznato je da je to ukorijenjeno zbog previše trčanja u areni ili prekomjernog vježbanja. To se može riješiti tako da malo odvojite vrijeme od staze i date svom konju odmor od rutine bačve. Jedan idealan način za to je jahanje po stazi.

Neki konji uopće nemaju pauze. U tom slučaju ne smijete dopustiti svom konju da trči osim ako nad njim nemate kontrolu. Rješenje ovog problema može započeti trčanjem sporijim hodom dok se ne postigne napredak. Pustite svog konja na bačve samo kada ste dovoljno sigurni u njegovu brzinu i sposobnost da se zaustavi.

Sve leži u stavu – Smjernice za odabir rasprodaje konjskih utrka u bačvi

To nije kao kupnja zlatne ribice ili psića. Kupnja konja je pravi posao. Osim početnih troškova koje biste imali, postoje i drugi troškovi održavanja koji su relativno porezni. Zbog toga morate biti vrlo odlučni kada kupujete konja, pogotovo kada ste za konja bačvu

Iako možemo imati koristi od artikala na rasprodaji, ipak moramo razlučiti bismo li dugoročno profitirali. Prije nego što si priuštite sebi najjeftinijeg konja na vaš pogled, budite sigurni da ste sigurni u svoj izbor i da na kraju nećete požaliti. Kao što smo rekli, kupnja konja, bilo koje vrste konja što se toga tiče, porezni je posao. Ne biste htjeli riskirati svoj novac zbog starog konja koji ne može ubrzati dok je na putu.

Jedno od glavnih razmatranja pri odabiru opcije za bačvasti konj je njegova brzina. Na kraju krajeva, konjske utrke u bačvi se vrte oko brzine, ne zbog ljepote snage ili elegancije vašeg konja, već zbog njegove agilnosti i izvedbe. Ne protivite se subjektivnim pravilima dok ste na trkaćoj stazi, ali vaša je propast vrijeme. Dakle, morate dati prednost tome koliko brzo bačvasti konj za prodaju može ići.

Također biste trebali imati na umu obuku koju je prošao konj za prodaju. Rana disciplina je vitalna za utrke konja jer ovo nije samo disciplinski događaj za konje; također uključuje fokus dok ste na putu. Ranije tijekom odabira, trebali biste tražiti prikaz vještina.

Ima konja problematičnog temperamenta, bez obzira jesu li orijentirani na utrke konja u bačvi. Čak i neki od najboljih u utrci s bačvama ponekad se mogu teško ponašati. Uobičajeni problemi uključuju oklijevanje tijekom utrke koje se može manifestirati na početku igre ili na kraju same utrke.

Neki konji mogu biti vrlo agresivni tijekom prve bačve što dovodi do propuštanja kutova koji se moraju pogoditi da bi se uzorak djeteline mogao savršeno izvesti.

Drugi bi, s druge strane, mogli biti tvrdoglavi sa sljedećim naredbama tijekom utrke. Stoga se javljaju uobičajene pogreške. Drugi pak mogu biti vrlo plašljivi ili previše devijantni tijekom kraja utrke, što bi onda moglo rezultirati odgođenim ubrzanjem prema cilju. Imajte na umu da bi malo kašnjenje zbog oklijevanja konja dok je u areni značilo manje bodova s vaše strane. Stoga morate provjeriti temperament svog potencijalnog konja. Niža cijena je zgodna, ali ako bi to ugrozilo vašu izvedbu, bilo bi bolje da odete na skuplji bačvasti konj s većim kapacitetima.

Još jedan problem koji se često susreće s konjima je njihova tendencija da se umore od treninga. Neće škoditi ako zatražite neke informacije o podrijetlu konja. Na taj način biste znali kako zaobići stvari koje bi konja opteretile. Recimo, nagla promjena okoliša bila bi štetna za konja.

Koliko god je to moguće, ako se konj naviknuo na određenu atmosferu koja se pokazala zdravom za njega, učinite to da se ta ista okolina može djelomično usvojiti. U tom slučaju, trebat će vam velika pomoć prethodnog vlasnika konja bačve.

Na kraju, ali svakako ne među najmanje važnim je opravdanost cijene. Preniska cijena, s obzirom na to da se prodaje konj s bačvom može značiti manju učinkovitost konja. Visoka zapovjedna cijena također može biti previše povoljna. U svakom slučaju, morate pravilno razlučiti stvari.