HEKLANJE

Kako upisati vlasništvo nekretnine u vlasnički list?

TEMU APP 100 E KUPON

Kada kupac sklopi kupoprodajni ugovor, ne postaje automatski vlasnik nekretnine. Međutim, potrebno je upisati ime i adresu kupca u zemljišne knjige.

Za uknjižbu vlasništva nad nekretninom potrebno je podnijeti prijedlog općinskom sudu na čijem se području vode zemljišne knjige. Postoji nekoliko načina da to učinite, a sud može preuzeti ostatak procesa registracije, ovisno o tome koju opciju odaberete. Svoj prijedlog možete podnijeti elektroničkim putem, kod odvjetnika ili javnog bilježnika, ili možete sami otići na općinski sud.



Da biste podnijeli prijedlog sudu, stranka mora dostaviti dokumentaciju koja potkrepljuje osnovanost prijedloga. Ova dokumentacija može uključivati ​​presliku ugovora ili dokumenta koji dokazuje državljanstvo strane koja daje prijedlog, kao i dokaz o vlasništvu nad nekretninom koja se predlaže za uknjižbu.

Sadržaj pisanog prijedloga mora biti zakonit, odnosno mora biti u skladu s odredbama članka 109.-111. Zakona o zemljišnim knjigama. Osim toga, sadržaj mora biti potpun. Sadržaj je potpun kada ga podnese ovlaštena osoba ili njegov zastupnik i kada su priloženi svi dokumenti potrebni za uknjižbu.

Ako sud odluči u korist zemljišnoknjižnog postupka, tada se ime novog vlasnika upisat će se u zemljišne knjige.

Protiv sudske odluke može se izjaviti prigovor (podnosi zemljišnoknjižni službenik ili sudac) ako stranka nije zadovoljna tom odlukom.

Prepaid Master Card

Ako ste zainteresirani za dobivanje Prepaid Master Card kartice, bez sumnje imate mnogo pitanja na koja želite odgovore. U ovom