HEKLANJE

Kartica kilometraže – plusevi i minusi

TEMU APP 100 E KUPON

Kilometarska kartica može biti i prokletstvo i blagodat. Ako ste netko tko na vrijeme otplaćuje dug, onda vam kartica za kilometražu može biti prijatelj, ali ako niste veliki potrošač i nemate financijskih sredstava za financijske troškove nastale neplaćanjem izvan stanja vaše kartice, kilometražna kartica može biti prilično financijski neprijatelj.

Kreditna kartica za kilometražu prednost je svakog posvećenog letaka, bez sumnje ako se pravilno koristi. Ali kvaka ostaje u frazi “ako se koristi ispravno”. Samo zato što zarađujete dodatne milje za naknade na svojim karticama za kilometražu ne znači nužno da imate prednost u ovoj igri. Ako ne pogledate pažljivo, to bi mogao biti skuplji prijedlog nego što ste isprva očekivali.



Što je toliko različito u vezi s kilometražnom karticom?

Kartica s kilometražom jedan je od zbunjujućeg niza načina zarađivanja i trošenja nagrada s kreditne kartice koji se pametnim potrošačima nude ovih dana. Kartica s kilometražom pretvara milje zarađene kupnjom u hotelske boravke ili obroke u restoranu. Kartica s kilometražom također vam omogućuje da te milje iskoristite tamo gdje boravite, a zatim opet zaradite dodatne milje.

Prednosti kartica za kilometražu

Što je veći plus potrošaču od zarađivanja dividende od putovanja za novac koji se ionako mora potrošiti na kupnju? Jeste li znali da poslovni putnici dobivaju duple milje ako svoje karte naplaćuju kilometražnim karticama? Zvuči predobro da bi se zanemarilo!

Pogotovo kada ste priznali da je najskuplji dio svakog većeg putovanja zrakoplovna karta, jednostavno ne možete zanemariti pomisao da vas rutinska kupnja paste za zube dovodi bliže onom afričkom safariju o kojem ste oduvijek sanjali. Vaše kilometraže mogu vas samo malo približiti tom snu.

Kreditna kartica s kilometražom… Ne može biti sve dobro!

1) Ako si ne možete priuštiti plaćanje duga na kartici svaki mjesec, kreditna kartica za kilometražu definitivno nije vaš najbolji izbor. Pretjerana kamatna stopa koju biste imali na saldo svoje kartice učinila bi vas ništa manje nego usmrtiti. Od svih glavnih kartica za kilometražu, najniži tekući APR za kreditne kartice za kilometražu je oko 17% i više.



2) Jeste li već čuli za datume zamračenja? Ako niste, onda definitivno niste informirani vlasnik kreditne kartice za koju ste mislili da jeste. Datumi zamračenja (koji prevladavaju) obično padaju na velike praznike i zabranjeni su za otkup putem vaše akumulirane kilometraže.

3) Zaboravite na trošenje na novu ekstravaganciju na svojoj kreditnoj kartici za kilometražu kako biste dobili 20.000 – 30.000 milja. Postoji ograničenje na mnogim trenutnim ponudama kreditnih kartica za kilometražu, što vam ne dopušta skupljanje više milja i nagradnih bodova u određenom vremenskom razdoblju.

4) Budući da je uz većinu ponuda priloženo vremensko ograničenje, provjerite kupujete li datume isteka akumulirane kilometraže na vašoj kreditnoj kartici za kilometražu. Dogovor o kilometraži s kreditnom karticom stvarno bi bio uzaludan ako milje počnu padati baš kad se približite besplatnoj karti.



5) Najveći nedostatak kilometražnih kartica je članarina odnosno godišnje naknade. Ako članarine koje ćete morati platiti premašuju potencijalne nagrade, tada nije vrijedno truda ni vašeg vremena korištenje kreditne kartice za kilometražu.

…I konačno

Iako ulazite u područje kreditnih kartica za kilometražu sa spoznajom o tome što može poći po zlu, to vas ne bi trebalo odvratiti od istraživanja različitih ponuda kartica i podnošenja zahtjeva za karticu za kilometražu, ako je to prikladno za vaše posebne okolnosti. Brojne su pogodnosti povezane s kreditnim karticama s kilometražom, samo se pobrinite da napravite domaću zadaću prije prijave!



Dizelski motor gubi snagu

Bok vozači! Ako primijetite da vaš dizelski motor ima problema poput trzanja, gubitka snage ili gašenja, nemojte paničariti – možda