HEKLANJE

Nepovoljna kreditna ekspanzija postavlja pitanja

TEMU APP 100 E KUPON

Tijekom prošle godine došlo je do niza lansiranja proizvoda, dok su se zajmodavci gomilali na ovom tržištu u nastajanju. Neki od novih sudionika u 2005. uključivali su Bristol & West, Victoria Mortgages i Beacon Homeloans, dok su investicijske banke Deutsche Bank i Morgan Stanley u procesu postavljanja svojih stajališta. Čini se da će se trend nastaviti tijekom 2006.; s osobnim dugom koji sada prelazi granicu od £1 trilijun, čini se da ima prostora za rast nepovoljnog tržišta i za više zajmodavaca da iskoriste povećane profitne marže ovog sektora.

Mnogi hipotekarni brokeri imaju priče za ispričati o lošim starim danima nepovoljnog sektora, kada su klijenti s oštećenom kreditnom poviješću morali plaćati kroz nos da bi osigurali hipoteku. Danas je ovaj cvjetajući sektor sada konkurentan, a s toliko novih sudionika postoji potencijal za rat cijenama. Međutim, stara izreka da je povećana konkurencija uvijek dobra stvar za kupce, jer snižava cijene i poboljšava usluge, možda neće vrijediti na nepovoljnom tržištu.



Ono što zabrinjava je ograničeno iskustvo nekih od tih novih zajmodavaca na nevjerojatno kompliciranom tržištu. Nedavna istraga regulatora industrije, Uprave za financijske usluge (FSA – http://www.fsa.gov.uk), otkrila je da su u mnogim slučajevima hipotekarne tvrtke davale neprikladne prodajne savjete. U 80% datoteka koje je pregledao FSA nedostajali su dokazi koji bi pokazali kako je preporučeni neželjeni proizvod zadovoljio potrebe i okolnosti kupca. Nadalje, više od 40% tvrtki nije imalo namjeru pregledati drugorazredni hipotekarni proizvod klijenta kako bi vidjeli može li se taj klijent u nekom trenutku u budućnosti prebaciti na glavni hipotekarni ugovor po vodećim stopama na tržištu.

Iako pravila poslovanja FSA-a ne zahtijevaju takvu reviziju, Alistair Good, generalni direktor brokerske kuće sa sjedištem u južnom Londonu, MIAS (http://www.mias-ltd.co.uk), vjeruje da nepovoljne kreditne hipoteke Trebalo bi se preporučiti samo kao odskočna daska do zajmodavaca u ulici i dobrog kredita. Rekao je: „Stoga je ključna uspostava dugoročne pristupačnosti; u suprotnom, lako se može dogoditi začarani krug, pri čemu klijent koji se bori s visokim otplatama hipoteke pada u kašnjenje – što ga zauzvrat zaključava u daljnje skupe nepovoljne poslove u budućnosti.”

Iako su neki od novih proizvoda u ponudi konkurentni, mnogi ciljaju samo na određene vrste kupaca. Za neke glavne zajmodavce može se reći da su zaronili u tržišnu situaciju i birali klijente sa samo malim pomacima u svojoj kreditnoj povijesti – umjesto izrazito nepovoljnih klijenata s, na primjer, brojnim CCJ-ovima. Stoga je pojedincima s ozbiljnim financijskim brigama i dalje teško pronaći odgovarajućeg zajmodavca s proizvodima po razumnoj cijeni.

Sada, više nego bilo kada u povijesti nepovoljnih tržišta, čini se da je dobar, nepristran broker neophodan kako bi nepovoljnim klijentima priskrbili najbolju ponudu, informirali ih o najnovijim novostima o drugorazrednim hipotekama i objasnili prednosti i nedostatke složenih proizvoda. Samo na taj način rastuće nepovoljno tržište može koristiti rastućem broju ljudi u Ujedinjenom Kraljevstvu s kreditnim problemima.

Web stranice imenika članaka

Web stranice s velikim sadržajem mogu biti pravi magneti prometa, privlačeći posjetitelje učinkovitije od bilo kojeg drugog oblika online oglašavanja.

Savjeti za blistavo bijele zube

Za održavanje vaše biserne bjeloočnice postoji više od malo četkanja i neobičnog posjeta stomatologu. Pogledajte ove stomatološke upute koje treba

Jeftini izleti

Mislim da ne postoji netko na ovom svijetu tko ne želi izaći i otići na odmor. Trebamo vremena da se