HEKLANJE

Koje su prednosti artičoke, kako je jesti? Ovdje su zdravstvene prednosti artičoke

TEMU APP 100 E KUPON

Artičoka je jedno od povrća koje se ističe kao zdrava hrana proljeća . Iako se konzumira mesnati dio zdjelice pod nazivom “srce artičoke” skriven između zelenih listova, njezini listovi također su izvor zacjeljivanja. Pa koje su prednosti artičoke , kako je treba konzumirati? Evo zdravstvenih blagodati artičoke …
Artičoka pogodna za jetru, poznata i kao kangar, kenger, cynar; Pruža podršku u našoj zaštiti od mnogih bolesti od srca do raka. Dolazi i kao prijatelj zdrave prehrane. Konzumacijom lišća artičoke možete ojačati imunitet vitaminima A, C, B, D i E. Iako je artičoka povrće proljetno-ljetnog razdoblja, može se jesti u svim godišnjim dobima sa svježinom i okusom prvog dana, pod uvjetom da su mu osigurani odgovarajući uvjeti skladištenja. Međutim, zbog udjela kalija i dehidrirajućeg učinka, osobe s bubrežnom bolešću trebaju ga kontrolirano konzumirati. Specijalistica za prehranu i prehranu Hazal Çobanoğlu govorila je o blagodatima artičoke za naše zdravlje i uvjetima skladištenja kako bi se koristilo i ovo povrće od proljeća u zimi, te dala važna upozorenja i prijedloge.
Koje su prednosti artičoke?
Čisti jetru: Učinkovit je u čišćenju jetre i uklanjanju toksina sadržajem antioksidansa (cinarin i silimarin) i doprinosom lučenju žuči. S tim učinkom ima važno mjesto i u liječenju masne jetre.
Povećava dobar kolesterol: Učinkovit je u čišćenju jetre i uklanjanju toksina sa sadržajem antioksidansa (cinarin i silimarin) i doprinosom lučenju žuči. S tim učinkom ima važno mjesto i u liječenju masne jetre.
Jača imunitet: Artičoka; Sadrži velike količine fosfora, kalcija, željeza, natrija, kalija, magnezija, cinka, vitamina A, B1, B2, B6 i C. Jača imunitet svojim bogatim mineralima i vitaminima.
Uravnotežuje krvni tlak: Koristan je u snižavanju i uravnoteženju krvnog tlaka sadržajem kalija i sposobnošću aktiviranja enzima koji osigurava vazodilataciju.
Regulira probavu: Regulira crijevne funkcije, jer je vrlo bogata hrana u smislu prehrambenih vlakana i prebiotičkog inulina, a pomaže u regulaciji crijevne flore hranjenjem korisnih bakterija.
Štiti od raka: Artičoka koja sadrži širok spektar antioksidansa poput kvercetina, silimarina, galne kiseline; Zahvaljujući tim svojstvima, kada se redovito konzumira, pridonosi zaštiti tijela od raka i mnogih drugih kroničnih bolesti.
Pomaže u mršavljenju: Gubitak / održavanje kilograma važan je dio prehrane u procesu zdrave prehrane, jer 100 grama sadrži malo 50 kalorija i sadržaj ugljikohidrata.
Što treba uzeti u obzir prilikom čuvanja i konzumiranja artičoke?
Ako želite konzumirati artičoke u svako godišnje doba, mjesto na kojem ih možete najduže držati bit će zamrzivač. Za to prvo trebate natopiti artičoke koje ste očistili i razvrstali u limunskoj vodi da ne pocrne. Zatim ga stavite u kipuću slanu vodu oko 2 minute. Nakon 2 minute izvadite je i stavite u led, ti će postupci produžiti život artičoke u zamrzivaču. Artičoke koje su bile na ledu osušite najviše 1 minutu, stavite ih u hermetičke vreće / posude i stavite u zamrzivač / zamrzivač.

Obnovljene Škoda Scala i Kamiq

Bok ljubitelji automobila! U ovom članku predstavit ćemo vam obnovljene modele Škoda Scala i Škoda Kamiq. Ovi popularni modeli sada