HEKLANJE

Koliko kreditnih kartica trebam?

TEMU APP 100 E KUPON

Korištenje kreditne kartice postalo je vrlo uobičajen način da obitelj plati stvari koje treba i želi. Prema CardWeb.com, tvrtki koja prati kreditnu industriju, tipična američka četveročlana obitelj nosi oko 8100 dolara dugova u ratama – većinom na kreditnim karticama. Uz kamatu od 18%, to ih košta gotovo 1500 dolara godišnje ili 125 dolara mjesečno koje ne mogu potrošiti ili uštedjeti ni za što drugo.

Koliko kreditnih kartica trenutno imate?



 Napravite popis svih svojih bankovnih kartica, kartica za putovanja i zabavu, kartica za robne kuće i kartica za gorivo. Jeste li iznenađeni koliko ih zapravo imate?
 Sada pored svakog navedite tko je izdao kreditnu karticu.

 Sada navedite svoj kreditni limit pored svake kreditne kartice.
 Sada navedite svoj kreditni dug povezan sa svakom kreditnom karticom.
 Je li vaš ukupni dug veći od 25% vaše ukupne kreditne linije? Ako je tako, koristite svoje kreditne kartice više nego što biste trebali i dobivanje više kreditnih kartica nije rješenje.

 Sada navedite godišnje naknade povezane sa svakom kreditnom karticom.
 Zatim navedite kamatnu stopu pored svake kreditne kartice.
 Sada zbrojite sve godišnje naknade za sve te kreditne kartice.

 Sada, za svaku kreditnu karticu, pomnožite dug na toj kreditnoj kartici s iznosom kamatne stope za tu kreditnu karticu. Zatim to zbrojite za sve kreditne kartice.
 Dodajte tu brojku ukupnom iznosu godišnjih naknada koje plaćate na svim svojim kreditnim karticama.

 To je iznos novca koji plaćate svake godine za “privilegiju” posjedovanja svih tih kreditnih kartica.

Jennifer Tarzian, s http://youngparentsmagazine.com kaže da je jedno pitanje koje se često postavlja: “Koje su prednosti posjedovanja kreditnih kartica? Slušamo sve o nedostacima, ali koji su razlozi zašto bih mogao htjeti kreditnu karticu?

Kreditne kartice mogu vam pomoći da izgradite pozitivnu kreditnu povijest. To može povećati vašu mogućnost da dobijete privatni studentski zajam, kupite automobil, unajmite stan, dobijete posao i kupite kuću.



Sigurnost u hitnim slučajevima; Siguran sam da znate sve o uraganu Katrina koji je pogodio New Orleans i razorio mnoge obitelji. Većina ih je zatečena nesvjesna, a oni koji su to mogli priuštiti, morali su se boriti kako bi pronašli hotelski smještaj za svoje obitelji, hranu i druge potrepštine. U katastrofi poput ove, posjedovanje kreditne kartice bilo bi ključno za zaštitu vaše obitelji i za vaš vlastiti opstanak.

Smanjena potreba za nošenjem gotovine ili čekova; Ako ste opljačkani ili samo izgubite novčanik, ne možete nazvati i otkazati gotovinu. Kreditna kartica ili čak debitna kartica mogu vam pomoći da izbjegnete nošenje velikih količina gotovine, posebno kada putujete.

Povećana osobna odgovornost i neovisnost. Za mlade roditelje, studente i druge koji tek počinju, posjedovanje kreditnih kartica može vam pomoći spojiti kraj s krajem i daje vam neku vrstu neovisnosti, pa čak i prestiža i poštovanja.



Međutim, samo jedna nacionalna kartica kao što je “Visa” ili “MasterCard” potrebna je za ostvarivanje ovih pogodnosti. Ako trgovine u kojima kupujete već prihvaćaju glavne kreditne kartice, ne trebate kreditnu karticu ni za njihovu trgovinu. To može dovesti do toga da potrošite više nego što si možete priuštiti.

Na http://creditcards.youngparentsmagazine.com Jennifer Tarzian nudi pomoć pri odabiru kreditnih kartica, kako smanjiti dug na kreditnoj kartici, kako spriječiti krađu identiteta, što učiniti ako vam ukradu kreditnu karticu i još mnogo toga.

Mladim roditeljima savjetuje da se čuvaju previše ponuda koje dobivate poštom, e-poštom i telefonom. Izdavatelji kreditnih kartica često navode potrošače da se zaduže više nego što njihov prihod opravdava. Zatim, kada se kupac utapa u dugu — posrćući da izvrši čak i minimalnu uplatu — nagomilat će zakašnjele naknade, podići kamate i započeti ono što često postane vrhunac poziva za naplatu. Zato budite vrlo oprezni. Trebate samo jednu ili dvije kreditne kartice ako planirate kontrolirati koliko dugujete.



Kućni solariji

Ovo su najpopularniji i najprodavaniji kućni, nekomercijalni solariji koji se mogu naći na tržištu s cijenama između 1500 i 5000

Blokirani poslodavci, mišljenje HZZ-a

Sukladno kriterijima za provođenje mjere potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom (COVID-19 ) može se odobriti poslodavcima